Salata de andive cu somon afumat si dresing de mustar

Andivele (sau cicoarea) au nevoie de un dresing mai special. Asta ca sa balanseze gustul lor putin amarui. De fapt am auzit multa lume ca nu mananca andive tocmai pentru ca sunt amare. De aceea azi vreau sa va arat un dressing care, in combinatie cu andivele si somonul afumat, va crea o salata de care o sa va indragostiti: salate de andive cu somon afumat si dressing de mustar

Daca nu stiai, andiva are si proprieteti terapeutice. In primul rand ajuta la digestie, stimuleaza secretia de bila si are usor efect laxativ. Iarna, cand n-avem atatea verdeturi si legume, o salata de andive imbunatateste echilibrul enzimatic.

Te incumeti sa incerci salata mea?
Salata mea se potriveste foarte bine cu tema acestei luni de la „Dulce Romanie” , care de data asta e gazduita de siteul culinar Delicatesa 

 

Salata de andive cu somon afumat si dresing de mustar

Salata de andive cu somon afumat si dressing de mustar

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 andive
  • 200 g somon afumat
  • 75 g capere
  • 2 linguri mustar de Dijon
  • sucul de la o lamaie
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare si piper dupa gust

 Mod de preparare

  • Pentru dressing, intr-un castron amesteca mustarul de Dijon, sucul de lamaie si uleiul de masline pana se omogenizeaza. Adauga caperele si amesteca. Adauga sare si piper dupa gust. (ai grija la cata sare pui. caperele sunt deja foarte sarate)
  • Taie cotorul de la andive si separa-le in frunze. Pe fiecare frunza pune o bucatica de somon afumat. Stropeste din abundenta cu dressing.
COMENTARII

Adauga comentarii