Salata cu prune si nuci / Prune and walnut salad

Va plac prunele? Parca va aud spunand in cor: daaaaaaa! Bun. Si mie. Toamna asta prunii din gradina, cu toate ca au fost taiati destul de drastic in primavara, au dat cateva crengi si au rodit cu putere. Prin urmare am avut o groaza de prune. Pe cele cazute, barbatamiu le-a pus sa fermenteze si a facut din ele tuica ­čśÇ neinteresant. O mare parte au ajuns in cratita de conserve si au fost transformate gem sau magiun. La cererea spectatorilor am prestat si niste galusti cu prune nu prea multe, ca nu-s febletea mea. De fapt am incercat toate clasicele cu prune in toamna asta. Dar ceva ceva ma impingea sa incerc si o reteta mai ciudata, mai putin facuta si mancata de romanii atat de conservatori. Mi-am evaluat posibilitatile: supa? parca nu merge. mancare? toata lumea face friptura cu prune. desert? mult prea clasic. salata? salata! Asta e!

Salata mea e foarte rapida. Are ce frunze vreti voi, nu neaparat cele alese de mine. Dressingul trebuie sa fie putin picant, ca sa contrasteze cu gustul dulceag al prunelor. De fapt, va sfatuiesc sa folositi prune cu consistenta ferma si nu foarte coapte. De asemenea puteti incerca si alte tipuri de alune, nu neaparat nuci. Dar mie mi-a placut tare mult cum s-a simtit gustul putin amarui al nucilor cu dulceata prunelor si picanteria dressingului.

Dar sa lasam vorbaria si sa scriem reteta. Cred ca ati vazut ca, odata cu schimbarea blogului, am hotarat ca-i cazul sa scriu reteta intr-un format care poate fi salvat sau printat. Daca va place vreuna din retete si vreti s-o pastrati pentru mai tarziu, apasati Print si o puteti adauga la caietul cu retete ­čÖé

Salata cu prune si nuci

Salata cu prune si nuci

Ingrediente

2 prune
50 g nuci
foi de salata verde
optional: frunze de kale
frunze de menta
frunze de busuioc
frunze de patrunjel
2 linguri cu mustar (de Dijon sau altul)
2 lingurite otet
2 linguri ulei de masline extravirgin
sare dupa gust

 

Mod de pregatire

Mai intai se face dressingul pentru salata, amestecandu-se bine mustarul, otetul, uleiul si sarea.
Prunele se taie cuburi. Frunzele de salata se spala si se rup in bucati mai mici.
Se amesteca frunzele cu dressingul, cuburile de prune si nucile.

Salata se serveste imediat, ca sa nu se ofileasca.

COMENTARII
    sears wedding dresses
    17 Sep 2013
    7:50pm

    My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post actually made my day. You cannÔÇÖt imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

Adauga comentarii