Salata cu orez si legume, vegana

Vreti ceva rapid, usor si gustos? Asta-i reteta: salata cu orez si legume. Se face in doi timpi si trei miscari si o puteti lua in pachetel la serviciu pentru ca e la fel de buna calda si rece. Eu am folosit legume mexicane, dar e la fel de gustoasa cu orice alte legume va plac.

Daca va plac salatele reci, puteti incerca si salata de couscous cu feta si menta, pe care am facut-o mai de mult. 

Salata cu orez si legume, vegana

Timp de pregatire: 10 min
Timp de gatire: 15 min
Timp total: 25 min
Portii: 4

 

INGREDIENTE:

  • 200 g orez basmati
  • 300 g legume mexicane (2 conserve mici)
  • 5 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • chili pudra, dupa gust
  • sare, dupa gust

 

MOD DE PREGATIRE:

Jumatate din cantitatea de ulei se incalzeste intr-o craticioara, apoi se adauga orezul spalat si clatit bine. Se caleste orezul putin, pana devine translucid, apoi se acopera cu 300 ml de apa. Se lasa la fiert la foc mic. Atunci cand orezul e aproape fiert se inchide focul, cratita se acopera cu un capac etans si se mai lasa 5 minute.

Restul de ingrediente se pun in orez si se amesteca bine. Daca folositi alte legume, acestea trebuie pregatite inainte (de exemplu pot fi taiate cubulete mici si trase la tigaie 5 minute).

Salata de orez poate fi mancate calda sau rece.

Puteti gasi aceasta reteta si pe iCook.to

COMENTARII

Adauga comentarii