Salata cu broccoli

 

Azi, dragilor, am pentru voi o reteta rapida. Am vazut-o pentru prima oara la Simona, dar nu m-am hotarat s-o fac decat dupa ce am cules prima recolta de broccoli din gradina noastra. M-am gandit ca daca vreau o sanatoasa salata cu broccoli, e musai ca leguma sa fi fost crescuta fara chimicale. Acum, sa nu credeti ca eu oi fi cine stie ce gradinareasa! Leguma asta creste foarte usor, fara prea multa ingrijire. Asa ca, daca aveti un petic de pamant pe care il puteti cultiva, nu ezitati sa cumparati seminte de broccoli. Singurul inconvenient e ca dureaza vreo 2 luni pana incepe sa lege. Dar eu zic ca merita!

Pentru salata eu am fiert putin broccoli-ul. Asta pentru ca nu ma omor dupa gustul lui nefiert. Totusi, sa aveti grija sa nu-l fierbeti pre mult. E bine sa-l lasati al dente, asa incat sa-si pastreze si culoarea frumoasa, verde. Pentru mai mult aport de vitamine (mai ales vitamina C), salata cu broccoli fiert eu am amestecat-o cu morcov. Dar puteti pune orice alta leguma proaspata care va place. Si nu uitati sa puneti si niste alune. For fun ­čśë

 Salata cu broccoli

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu ­čÖé

Salata cu broccoli 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 20 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

1 kg broccoli
2 morcovi
100 g alune de padure
1 lingura susan
2 linguri ulei de masline extravirgin
1 lingura zeama de lamaie
sare dupa gust

 

Mod de pregatire:

Pune la fiert 2 litri de apa cu putina sare. Cand fierbe apa, adauga broccoli rupt in buchetele mici. Fierbe la foc mic maxim 10 minute (pana ce se inmoaie putin, dar ramane al dente).
In acest timp curata morcovii si taie-i fasii subtiri. Scurge bine conopida.
Amesteca toate ingredientele si potriveste salata cu broccoli de sare.

COMENTARII

Adauga comentarii