Salata coleslaw – salata de varza si morcovi

Sunt indragostita de salata coleslaw. Daca s-ar putea as manca-o la fiecare masa. Ce ma impiedica? Maioneza! Are calorii cam multe si nici nu e prietena cu colecistul. Asa ca am incercat o varianta mai light. Doar cu iaurt nu are nici un farmec, prin urmare am facut o combinatie de maioneza cu iaurt. Si mai mult mustar, pentru ca imi place viata mai picanta.

In mod normal pentru salata coleslaw eu folosec varza alba si rosie. Plus morcovi. Azi e fara rosie, ca nu am gasit in piata.
Cum se mananca salata asta? Goala as spune eu. Dar voi puteti s-o puneti garnitura la orice friptura sau in burgeri.

 

Salata Coleslaw

Timp de pregatire 30 minute

Ingrediente pentru 6 persoane

  • 1 kg varza alba cu frunza moale
  • 300 g varza rosie – optional
  • 1 morcov mare
  • 3 linguri cu maioneza
  • 3 linguri cu iaurt
  • 1 – 2 linguri cu mustar
  • 1 lingurita miere
  • 2-3 linguri cu otet
  • sare, piper

Mod de pregatire

Varza se taie fasii subtiri, se sareaza si se lasa intr-un castron 20 minute, ca sa se inmoaie si sa isi lase mare parte din apa.

In acest timp se curata morcovul si se rade pe razatoarea mare. Mierea se amesteca bine cu otetul, pana se omogenizeaza. Maioneza, iaurtul si mustarul se amesteca si ele.

Varza se stoarce bine in pumni (un barbat mai fortos e bun aici) de lichidul produs. Se pune intr-un castron si se amesteca cu toate celelalte ingrediente. Se adauga piperul si, daca mai e nevoie, sare. De asemenea se justeaza cantitatea de otet si mustar dupa preferinte.

COMENTARII

Adauga comentarii