Rulada din muschi de porc

In incercarea mea de a gati cat mai sanatos si dietetic, am ajuns la concluzia ca si carnea de porc poate uneori intra in aceasta categorie. Cu conditia sa fie cat mai slaba si gatita cu foarte putina grasime. Asa cum am facut eu aceasta rulada din muschi de porc. Am folosit muschiuletul mic de porc, nu pe cel mare care poate fi mai gras. Si l-am gatit numai la cuptor, fara sa-l prajesc deloc. Unii pot spune ca asta-i mancare de spital, ca nu are nici un gust, dar eu ii invit sa incerce reteta mea care este aromata de la ierburile folosite.

Si uite asa cei carora le place carnea de porc, dar se simt vinovati cand o mananca, au aceasta „guilt free” rulada din muschi de porc. Eu am umplut-o cu morcov, ciuperci si castane de apa. Dar se pot folosi si alte legume, dupa preferinta fiecaruia.

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu ­čÖé

Puteti gasi reteta si pe siteul iCook

Rulada din muschi de porc

 

Timp de pregatire: 15 min

Timp de gatire: 45 min

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 muschiulete de porc
  • 300 g ciuperci
  • 1 morcov mic
  • 1 lingurita de ierburi aromate uscate (busuioc, oregano, rozmarin, sau care va place)
  • 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 200 ml vin rosu
  • optional: 200 g castane de apa (o conserva mica)sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

Muschiuletul de porc se taie in doua pe lungime, dar nu pana la capat, in asa fel incat sa se obtina o bucata de carne mai lata. Se acopera cu folie de plastic si se bate usor cu un ciocan de carne, in asa fel incat carnea sa se lateasca mai mult.
Bucata de carne se sareaza si se pipereaza, apoi pe mijlocul ei se pun betigase de morcov, felii de ciuperci si felii de castane de apa. Se presara cateva frunze de patrunjel si 1/2 lingurita de ierburi aromate. Bucata de carne se ruleaza strans si se leaga cu sfoara alimentara sau scobitori.
Acelasi lucru se face si pentru a doua bucata de muschiulet, apoi acestea se pun intr-o tava potrivita ca marime. De jur imprejur se pun restul de ciuperci si castane de apa. Se toarna deasupra uleiul si vinul, se sareaza si se pipereaza dup gust.
Rulada din carne de porc se gateste in cuptorul preincalzit, pentru 30 – 45 de minute la 190 C.
Cand se serveste, carnea se presara cu patrunjel verde tocat marunt.

COMENTARII

Adauga comentarii