Risotto cu trufe

Nu stiu daca si la voi e la fel, dar eu am observat ca de cum se apropie vara, eu nu mai am chef sa stau la calculator. De gatit, gatesc. Idei am multe. Dar ma apuca o lene mareata cand e vorba sa scriu retetele si sa le postez.  Parca nu mai vor cuvintele sa sara din tastatura pe foaia alba a ecranului, parca mi se anchilozeaza gandurile si nu mai am nimic interesant de zis. Cred ca acum, cand primavara se transforma in vara, tot ce vreau e sa stau si sa ma umplu de frumusetea trandafirilor si de mireasma teilor in floare. Da asta nici n-am mai scris nimic pe blog in ultima vreme. Si din acest motiv viitoarele mele scrieri vor fi destul de lapidare. Ca si reteta asta de risotto cu trufe. Care trufe le am de la Delice Corner, ca si pe cele folosite in muschiul de vita de aici

Risotto cu trufe

risotto cu trufe conservate

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 35 minute

 

Ingrediente pentru 2 persoane

  • 200 g orez arborio (cu bobul mare si rotund)
  • 2 fire de ceapa verde (sau 1/2 ceapa uscata)
  • 100 ml vin alb sec
  • 500 ml supa clara de legume
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 trufa
  • optional 1 lingurita crema de trufe
  • 100 g parmezan ras

 

Mod de pregatire

  • Orezul se spala si se lasa la scurs. Partea alba a cepei se taie marunt, separat de partea verde.
  • Supa clara se face din 2 morcovi, o ceapa, o bucatica de telina, o foaie de dafin, cateva boabe de piper si o steluta de cuisoara. Toate legumele se fierb intr-un litru de apa, pana devin moi.
  • Intr-o tigaie neaderenta se incalzeste uleiul. In el se caleste ceapa la foc mic, pana se inmoaie, fara a capata culoare (3-4 minute). Se pune orezul si se amesteca bine pana devine sticlos (atentie sa nu se prajeasca si sa devina maroniu). Se toarna vinul si, la foc mediu, se amesteca pana ce e absorbit.
  • Se pune cate un polonic mic de supa si se amesteca in risotto incontinuu, pana ce e absorbit. Se continua si cu restul de supa, pana ce orezul devine moale la exterior, dar e inca al dente.
  • Se inchide aragazul si se pune in risotto parmezanul, crema de trufe si felii de trufe. Se amesteca bine.
  • Acest risotto cu trufe se orneaza cu rondele de ceapa verde.
COMENTARII

Adauga comentarii