Red velvet cupcakes cu cheesecake

Azi e 1 februarie. Va dati voi seama ca a trecut deja o luna din anul 2014? Cand oare s-a intamplat asta, ca eu nu stiu! Si daca-i februarie, or sa inceapa toate nebuniile legate de Ziua indragostitilor (sau Valentine’s day cum se numeste ea in original). Eu cred ca ar fi inceput nebunia mai devreme, dar cu zapada asta cat casa nimeni nu are timp si chef de dragalasenii. Cum ar fi sa te duci sa-ti cauti lenjerie intima rosie, de dantela fina imbracata cu doua pulovere si cojocul pe deasupra si cu bocancii mustind de zapada in picioare???

Asa ca am hotarat ca anul asta sa le-o iau tuturor inainte pe naiba, le-am dus colegilor la serviciu, sa se bucure si ei c-a fost ziua mea si am pregatit niste red velvet cupcakes cu cheesecake in motz. Mie personal mi-a placut cum arata, asa rosii cu vartejuri albe. Consumatorilor le-a placut si gustul se pare, tinand cont de viteza cu care au disparut din cutie 😉 

Nu uitati ca puteti printa reteta 😉 Sa aveti pofta!

Red velvet cupcakes cu cheesecake

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de coacere: 20 minute

Ingrediente pentru 24 cupcakes

Pentru cupcakes
200 g unt gras
150 g zahar tos vanilat
2 oua
1 lingura cacao
250 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita esenta naturala de vanilie
putin colorant rosu

Pentru cheesecake
150 g branza de vaci
2 linguri cu smantana
1 ou

Mod de pregatire:

Mai intai se face crema de branza: branza de vaci, smantana, zaharul pudra si oul se pun intr-un robot mic de bucatarie si se mixeaza 2-3 minute, pana se transforma intr-o crema omogena.
Faina, praful de copt si cacaoa se amesteca bine intr-un castron.
Untul si zaharul se mixeaza cateva minute, apoi se adauga ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Se adauga vanilia si colorantul si se mixeaza bine. Se adauga faina si se amesteca doar pana ce este incorporata.
Se pun hartii de cupcakes in tavile speciale, iar acestea se umplu jumatate cu coca de cupcakes. Deasupra se pune cate o lingura (sau doua) din crema de branza.
Red velvet cupcakes se coc 20 de minute la 180 C (sau pana ce o scobitoare infipta in partea cu coca iese curata)

COMENTARII
    Didi
    2 Feb 2014
    8:28am

    Chiar inainte de a accesa casuta mail ca sa vad ce am mai primit prin newsletter am pus pe hartie o idee de postare pt Valentine’s day. Asa cum am procedat si cu „mumia poaspata” 😛 postare prin care parodiam Halloween, asa am de gand sa fac si cu aceasta zi importata in scop comercial dar, pe care o accept pt ca ai nostri copii s-au nascut cu ea ca si cu celelalte (Mos Nicolae care in copilaria mea era doar o zi religioasa, Dragobete alta inventie comerciala, Halloween si cate or mai fi). Spuneam ca o accept pentru ca unora le aduce bucurie si este prilej de intalnire cu prietenii poate, lucru bun, eu una nu i-am mai intalnit de nepermis de multa vreme.

    Si da, nu stiu cum a trecut aceasta luna din an 🙁 . Ca si tine, refuz sa mai numar anii, de aceea nu afisez pe nicaieri ziua de nastere, nu vreau sa ma felicite nimeni (cam frustrata! … poate o sa imi treaca …)

Adauga comentarii