Ravioli de casa … la 6 maini :) (Homemade ravioli)

Povestea acestor ravioli de casa incepe acum aproximativ o luna, cand (ca dovada a prieteniei) am primit de la bucataras.ro o tava pentru facut ravioli. Si asta nu mi s-a intamplat numai mie. Acelasi lucru l-au primit si Alice si Mitinita. Si atunci ne-am hotarat noi sa facem niste ravioli … la 6 maini :)))

Acestia sunt cei facuti de mine:

Ravioli de casa

Ingrediente:
Pentru pasta
  • 300 g faina
  • 3 oua
  • un praf de sare

Pentru umplutura

  • 200 g carne de pui tocata
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate (oregano, maghiran, busuioc, menta, salvie)

Pentru sosul de rosii

  • 400 ml suc de rosii facut in casa
  • 2 catei de usturoi taiati mic
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita cu verdeturi italienesti uscate

 

Mod de preparare

  • Framanta faina cu ouale si cu praful de sare pana ce rezulta o coca. Inveleste-o in folie de plastic si las-o sa se odihneasca 1/2 de ora.
  • In timpul acesta pregateste umplutura. Caleste carnea in ulei cateva minute, pana ce prinde putina culoare. Amestec-o cu verdeturile italienesti si las-o la racit pe o farfurie.
  • Imparte coca in 3. Bucatile pe care nu le folosesti pastreaza-le in folie, ca sa nu se usuce. Intinde coca subtire fie cu sucitorul, fie cu masina de paste (la nr 2)
  • Presara tava de ravioli cu faina
  • Pune coca deasupra, apoi pune putina carne in fiecare adancitura. Apasa putin cu degetul pe fiecare
  • Deasupra pune alta foaie de coca. Apasa bine cu sucitorul peste ele
  • Desprinde-le cu grija si pune-le la uscat 30 de minute
  • Pune la fiert 5 l de apa cu putina sare. Fierbe ravioli cam 5- 7 minute, pana ce devin fierti al dente.
  • Pentru sos incalzeste uleiul, caleste putin usturoiul (ai grija sa nu-l arzi), pune sosul de rosii si verdeturile si fierbe putin pana se leaga sosul.
  • Optional la servire se poate rade putin parmezan peste acesti ravioli cu sos de rosii
COMENTARII
    Mitinita
    24 Jan 2012
    9:45am

    Ce perfecte au iesit ale tale,la mine a fost mai dificil ca era umplutura prea crocanta,dar altfel e super jucaria.

    Alice
    24 Jan 2012
    11:54am

    Super ti-au iesit, dar am zis asta de cum am vazut poza pe net.
    data viitoare le incerc pe ale tale, ca sa nu mai zic si de desertul Adinei. Pup!

Adauga comentarii