Ratatouille

Ratatouille. Asta da mancare de vara. Are in ea toata caldura si bogatia gradinii de legume. Se spune ca francezii au inventat-o, dar eu cred ca ei au avut cel mai bun PR in promovarea ei. Pentru ca ce alt taran, din orice alta tara, intrand in gradina de legume n-a adunat un pic din aia, cateva bucati din aialalta, o capatana de ceapa, cativa catei de usturoi, niste ierburi aromate si n-a incropit minunatia asta de amestecatura aromata, suculenta si colorata? Si, oricum s-o numi prin alte meleaguri, mancarica asta e de fiecare data la fel de buna. Pofta sa aveti, dragilor ­čÖé

Ratatouille

 

Ratatouille

Ingrediente:

  • 2-3 vinete mici
  • 5 rosii
  • 4 ardei
  • 3 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • 8 linguri cu ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Cum se face:

  • Toate legumele se curata, se spala si se taie feliute circulare. Cuptorul se incinge la 180 C.
  • Pe fundul unei tavi (tocmai bune de bagat in cuptor) se imprastie 2 linguri de ulei. Deasupra se pun feliile de ceapa,┬á 1/2 din cantitatea de usturoi si 1/2 din cantitatea de patrunjel.
  • Desupra se aseaza alternativ felii din celelalte legume. In final se imprastie restul de usturoi, patrunjel si se stropeste cu restul de ulei. Presara 1 lingurita de sare si piper. Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptor pentru 30 – 45 de minute (pana ce legumele se inmoaie). Scoate folia si mai lasa 15 minute, ca sa se aureasca putin deasupra.
  • Inainte de servire, optional, se poate rade putin parmezan.
COMENTARII
    Delicious Flavours
    20 Jul 2012
    7:55am

    Am o rugaminte mareeee: imi trimiti si mie o portie la fel, mareee, plsss! :))
    Arata demential si-mi place mult!
    Weekend placut ­čÖé

Adauga comentarii