Rasol de vita

Acest rasol de vita este o mancare tocmai buna pentru o zi de duminica. Este o mancare foarte spornica, pentru ca lichidul in care a fiert carnea se poate transforma intr-o delicioasa supa.

 

Rasol de vita

Ingrediente pentru 4 persoane

  • rasol de vita, 2 kg
  • 6 l de apa
  • 400 g morcov
  • 200 g ceapa
  • putina telina si patrunjel/pastarnac
  • 8 cartofi medii, cam de aceeasi marime.
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Spala rasolul de vita

Rasol de vita

si pune-l intr-o oala mare cu apa. Da focul mare pana ce incepe sa fiarba, apoi redu focul, asfel incat fierberea sa se faca incet. Scoate spuma de cate ori este nevoie. Acopera cu un capac si lasa cam 3 ore, sau pana ce carnea e aproape fiarta.

Adauga morcovii, ceapa, telina, patrunjelul,

Rasol de vita

sare, piper si fierbe pana ce sunt aproape facuti. Adauga cartofii si lasa pana ce fierb.

Din zeama rezultata poti face o supa a la grec sau o supa cu galuste.

Rasol de vita

Carnea serveste-o alaturi de cartofi si morcovi, cu hrean si unt

COMENTARII
    Supa cu galusti -Cooking with my soul
    4 Aug 2015
    12:31pm

    […] supa cu galusti. Carnea rasol o poti manca alaturi de legume cu unt si […]

    Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean -Cooking with my soul
    14 Aug 2015
    2:07pm

    […] ca in familia mea se mananca destul de mult. Il folosesc la salata de sfecla rosie, alaturi de rasolul de vita si chiar cu peste. Pentru provocarea din luna aceasta am vrut sa fac ceva mai special, asa ca m-am […]

Adauga comentarii