Quiche cu blat de nuca, umplut cu praz, gorgonzola si brie

Quiche-ul de azi e putin mai altfel decat celelalte, din doua motive. Primul ar fi pentru ca in blat alaturi de ingredientele clasice (faina, unt) am pus si nuca. Si asta se simte! ­čÖé

Al doilea motiv este pentru ca am facut quiche-ul in tavita asta super draguta pe care o am de la KitchenShop. Este din ceramica frantuzeasca de cea mai buna calitate Emile Henry si s-a comportat foarte bine in cuptor. Mi-a placut si faptul ca are marginea de sus putin indoita, asa ca mi-a fost foarte usor sa scot tava din cuptor. Poate fi folosita atat pentru tarte, cat si pentru placinte, pentru ca este destul de inalta.

Daca vreti sa cumparati tava, o puteti gasi si pe alte culori (inca 8!) aici

Quiche-ul l-am umplut cu praz calit in unt si branzeturi cu mucegai. Yummmm. Recunosc ca numai o parte a ajuns in quiche ­čśÇ

Cutitul asta imi place din ce in ce mai mult. Taie la fel de bine legume tari, cat si branzica asta cremoasa. Reteta e tare usoara, si se desfasoara cam asa:

Quiche cu blat de nuca, umplut cu praz, gorgonzola si brie

Ingrediente: 

Pentru crusta

  • 100 g unt rece, taiat cubulete
  • 200- 300 g faina
  • 75 g nuci macinate
  • 1 ou
  • cateva linguri cu lapte rece

Pentru umplutura

  • 4 – 6 fire de praz (in functie de cat de mari sunt)
  • 50 g unt
  • 4 linguri ulei de masline
  • 100 g branza gorgonzola
  • 100┬á g branza brie
  • cateva jumatati de nuca, pentru ornat

Mod de pregatire:

  • Mai intai se pregateste crusta. Se amesteca putin untul cu 200 g faina, pana se formeaza firimituri. Se pune oul si nucile. Amesteca. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingura de lapte rece, pana ce toate se leaga. Daca coca e prea moale (in principal pentru ca si nucile contin grasime), mai adauga cate putina faina. Acopera coca in folie de plastic si pune-o la frigider 1 ora.
  • Taie/rupe branzeturile.
  • Taie partea alba de la praz si spal-o foarte bine. Taie prazul rondele subtiri. Incalzeste untul si uleiul intr-o tigaie. Caleste prazul pana ce se inmoaie si se aureste putin. Pune putina sare si piper. Lasa la racit.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C.
  • Pune coca in tava de tarta. Acoper-o cu foaie de copt, apoi pune in ea boabe de fasole, ca sa nu se ridice in timpul coptului. Coace tarta 10 minute, apoi scoate hartia si fasolea si mai coace 5 minute, pana se aureste putin.
  • Scoate tarta din cuptor si pune in ea prazul. Deasupra pune branzeturile. Peste ele pune cateva bucati de nuca. Pipereaza si sareaza dupa gust.
  • Coace tarta inca 10 minute, pana ce branza se topeste.
  • Tarta se serveste calduta.
COMENTARII

Adauga comentarii