Pulpa de curcan cu morcovi tineri

 

Pentru azi va propun o reteta pe cat de rapida, pe atat de gustoasa. E un fel de friptura din pulpa de curcan, pe care am facut-o in cratita, nu la cuptor. Carnea e fiarta in vin alb si aromata cu cel mai bun amestec de condimente mediteraneene: Herbes de Provence. Acest mix numit Ierburi Provensale poate contine mai multe combinatii, dar mai mult ca sigur va avea cimbru, oregano, rozmarin, maghiran, lavanda. Se poate folosi atat pentru carne, cat si pentru legume.

Friptura se poate servi cu orice legume, dar eu am avut cateva conserve cu morcovi tineri, asa ca le-am folosit. Se pot pune si morcovi proaspeti, mici si tineri.

Puteti gasi aceasta reteta si pe siteul iCook.to

Sa aveti pofta ­čśë

Pulpa de curcan cu morcovi tineri

Ingrediente

600 g pulpa de curcan fara os
200 ml vin alb
4 linguri cu ulei
1/2 lingurita herbes de provence
600 g morcovi tineri mici (se pot folosi conserve)
sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Uleiul se incalzeste intr-o cratita, apoi se pune pulpa de curcan si se aureste pe ambele parti. Se sareaza, se pipereaza, se adauga ierburile uscate, 100 ml apa si vinul. Se acopera cratita. Carnea se lasa la fiert cam 30 de minute (sau pana cand e moale).
Daca se folosesc morcovi proaspeti, acestia se pun in cratita cam la jumatatea timpului de fiert. Daca se folosesc morcovi din conserva, acestia se pun la sfarsit.
Cand carnea si legumele sunt fierte, se mai lasa 5 minute la foc fara capac, pentru a se forma un sos mai gros.

COMENTARII

Adauga comentarii