Pui glazurat cu miere

Reteta Pui glazurat cu miere

 

Timp de pregatire (marinare): 1 ora

Timp de gatire: 10 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 4 aripi de pui si 4 ciocanele (pulpe superioare)
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 catei de usturoi, rasi fin
  • 2 cm de ghimbir proaspat, ras
  • 1/4 lingurita chilli
  • 2 linguri amidon de porumb (sau o lingura faina)
  • ceapa verde, pentru ornat
  • ulei pentru prajit (deep fry)

Mod de pregatire

Amesteca bine intr-un castron mierea, sosul de soia, usturoiul, ghimbirul, chilli, amidonul. Marineaza bucatile de pui in amestec pentru o ora. (Tine la frigider si din cand in cand intoarce carnea in marinata).

Intr-o tigaie mare (poti folosi un wok) incalzeste uleiul. Scurge carnea si prajeste-o la foc mediu pana e facuta bine (cam 8- 10 minute pentru ciocanele si 6 minute pentru aripi). Ai grija sa nu se arda!

Serveste imediat cu putina ceapa verde presarata, cu muraturi si garnitura de orez sau cartofi.
Pofta buna!

ENGLISH VERSION:
Ingredients:
  • 2 tbs honey
  • 3 tbs soya sauce
  • 2 garlic cloves. finely grated
  • 2 cm ginger, grated
  • 1/4 tsp chilli
  • 2 tbs cornstarch
  • 4 wings and 4 chicken upper legs
  • green onion, to serve
  • oil for deep frying
 Directions:
Mix well first 6 ingredients and marinate the chicken for 1 hour.
Heat a large skillet (or a wok), add the oil and deep fry the chicken pieces at medium-low heat for 8 minutes, or until they are ready.
Serve hot with some green onion, pickels and rice or potatoes.
COMENTARII

Adauga comentarii