Pui cu sos de nuci cashew

Din cand in cand ma apuca pofta de mancare indiana. Bine, mie mi se face pofta mai des, dar sotul din dotare nu e chiar un fan, asa ca am ajuns la un compromis: el o mananca daca e maxim o data pe luna. Si azi a fost ziua aia. Ziua de curry de pui cu sos de nuci cashew. Ca la orice reteta din bucataria indiana, lista de ingrediente poate parea coplesitoare, mai ales daca sunteti incepatori. Va garantez ca nu aveti de ce sa fiti speriati. Ingredientele se gasesc usor la orice magazin mai mare. Eu am un sertar mare plin de condimente. Prefer sa le cumpar intregi si sa le rasnesc acasa (am o rasnita de cafea speciala doar pentru condimente). De asemenea imi fac singura amestecul de garam masala pentru ca mi se pare mai aromat asa. Si in plus stiu ce pun in el :). Va las in ingrediente link catre ea.

Ca orice curry adevarat si acesta are nevoie de o garnitura de orez. Eu de obicei folosesc ceva simplu, asa ca aceasta . Si nu uitati de o salata racoritoare cu iaurt si castraveti.

Pui cu sos de nuci cashew

Timp de pregatire 15 minute

Timp de gatire 20 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 cepe, taiate grosier
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 50 g nuci cashew crude
  • ½ lingurita garam masala pudra
  • 1 lingurita chili pudra (sau dupa gust)
  • ¼ lingurita turmeric pudra
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • Sare
  • 1 lingura cu iaurt
  • 1 lingura cu coriandru verde, tocat
  • 450 g piept de pui
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura stafide
  • 300 ml apa
  • orez basmati pentru garnitura
  • coriandru verde pentru servit (cui ii place) sau ceapa verde si castraveti

Mod de pregatire

Pieptul de pui se taie fasii subtiri (3 cm).

Ceapa se pune intr-un robot de bucatarie si se marunteste cam un minut. Se adauga: nucile cashew, pasta de tomate, garam masala, chili, turmeric, usturoi, zeama de lamaie, sarea si iaurtul. Se proceseaza cam un minut, pana rezulta un sos fin.

Intr-o tigaie mare (wok) se incalzeste uleiul si in el se soteaza sosul de mai sus (2 minute). Se adauga coriandrul verde, stafidele si carnea. Se amesteca bine si se lasa cam un minut la foc mediu.
Se adauga apa, se da focul mic, se acopera si acest pui cu sos de nuci cashew se lasa la gatit pentru 10 minute. Se verifica daca puiul e gatit si sosul s-a ingrosat. Daca nu, se mai lasa putin la fiert.

Curry-ul se serveste cu orez fiert simplu si se presara cu coriandru verde.

COMENTARII

Adauga comentarii