Pui cu ciuperci shiitake

Aceasta este o reteta chinezeasca, iar ingredientele se pot gasi la magazine online sau chiar la supermarket. Reteta de pui cu ciuperci shiitake este foarte usor de facut si sanatoasa.
Ciupercile shiitake, se cultiva in estul Asiei, sunt uscate si apoi exportate in multe tari. Aceste ciuperci apar in multe mancaruri chinezesti, vietnameze, tailandeze si japoneze.

Ciuperci shiitake

Pentru a putea fi folosite in mancare, mai intai trebuie hidratate minim 2 ore in apa rece. Li se taie apoi piciorusul (care e cam tare).
Ciupercile shiitake au si proprietati curative. Sunt singurele vegetale care contin vitamina D, de aceea sunt importante in tratamentul osteoporozei, mai ales pentru vegetarieni. De asemenea reduc hipertensiunea, previn formarea calculilor biliari si intaresc sistemul imunitar.

Pui cu ciuperci shiitake

 

Timp de pregatire: 2 ore

Timp de gatire:

Ingrediente pentru 4 portii

  • 500 g piept de pui ,taiat fasii subtiri
  • 10 ciuperci shiitake, hidratate si taiate fasii
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie muguri de fasole soia
  • 1 cutie porumb mic
  • 1 lingurita condiment  5 Spice
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 cana apa in care au stat ciupercile
  • taitei de orez
  • 5 linguri ulei

 

Mod de pregatire:

Se aplica tehnica stir- fry  . Intr-un wok incalzeste uleiul, pune condimentul si stir- fry puiul, in transe. Scoate puiul si stir- fry ciupercile, apoi adauga pe rand ceapa, porumbul si mugurii de fasole. Pune inapoi carnea, adauga sosul de soia si apa si lasa pana ce carnea e complet facuta.
Pune taiteii de orez in apa fiarta si lasa-i 20 minute (taiteii de orz nu se fierb!) . Scurge-i de apa si serveste-i alaturi de mancare.

Pui cu ciuperci shiitake
Pui cu ciuperci shiitake
COMENTARII
    Brindusa
    23 Mar 2010
    12:25pm

    Stefania, ciupercile astea au o aroma speciala, pe care n-am intalnit-o la ciupercile romanesti. Incearca-le si n-o sa-ti para rau.

Adauga comentarii