Pui cu ceapa caramelizata

Multa lume spune ca pieptul de pui e fad, ca nu are nici un gust, si cate si mai cate. Poate ca-i asa, daca nu stii ce sa-i pui alaturi. De aceea am facut o reteta de pui cu ceapa caramelizata. Combinatia este gustoasa, iar timpul de pregatire e foarte scurt. De asemenea reteta este economica.

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 bucati piept de pui dezosat si fara piele (4 jumatati)
  • 3 cepe mari, tocate marunt
  • 150 g unt, taiat bucati mici
  • 1 lingurita rozmarin
  • sare, piper dupa gust

 

 

Mod de pregatire:

Taie pieptul de pui in fileuri subtiri. Da-le cu sare si piper si freaca carnea ca sa intre bine condimentele.
Intr-o tigaie mare topeste la foc mic untul. Pune fileurile de pui si lasa la foc mediu 3 minute. Intoarce pe cealalta parte si lasa pana ce carnea e facuta si aurie. Scoate carnea din tigaie si pastreaz-o la cald (intr-o cratita cu capac, invelita intr-un prosop).
Topeste restul de unt. Adauga rozmarinul si caleste 1 minut. Adauga ceapa si caleste-o pana ce se inmoaie si sosul devine brun. Da sosul printr-un blender. Potriveste de sare si piper.
Serveste fileurile de pui cu sosul de ceapa alaturi de cartofi.

COMENTARII

Adauga comentarii