Pui cu bambus

Am facut zilele trecute o excursie la magazinul meu preferat din Bucuresti. Se afla in Piata Amzei si are o multime de bunatati. Multe ingrediente bio, dar ca de obicei foarte scumpe. M-au tentat cateva, dar… trecuse de mult ziua de salariu :D. Tot de acolo ma aprovizionez eu cu condimente indiene si legume folosite in bucataria chineza. Printre altele, am luat cateva cutii de muguri de bambus. Nu mai gasisem de mult. Inspirata de aceasta achizitie si de ce am mai gasit prin camara, reteta de azi este pui cu bambus.

 

 INgrediente pentru 3 persoane
  • 6 pulpe inferioare de pui, fara piele si crestate putin (mai bine merge cu fasii de piept de pui, dar eu asta am avut)
  • 3 catei de usturoi, tocati marunt
  • 5 cm ghimbir, ras mic
  • 1 telina mica, taiata bastonase
  • 1 morcov taiat bastonase
  • 1 ceapa verde, taiata in diagonala
  • 1 cutie muguri de bambus
  • 200 ml supa clara de pui
  • 3 linguri sos de peste (in loc de sare)
  • 100 ml lapte de cocos
  • 3 linguri ulei de porumb

 

Mod de pregatire:

Incalzeste uleiul intr-un wok si sigileaza pulpele de pui pe toate partile, pana devin aurii. Scoate pe o farfurie.La foc mediu- mare pune pe rand ghimbirul, usturoiul, telina, morcovul, bambusul, ceapa, amestecand 1 minut dupa fiecare. Pune carnea la loc in tigaie, adauga sosul de peste si supa  si lasa sa se faca carnea. Cand e gata, adauga laptele de cocos si lasa putin sa se formeze sosul.

Carnea si sosul se servesc cu taietei de orez sau orez simplu.

COMENTARII
    Anonymous
    19 Feb 2012
    7:53pm

    Hahahahahaaaaaaaaaaaa….ca nu ma pot abtine!Ma ucizi!!!!!!!!!!Cica:
    „…..am apelat la ce aveam prin camara…..”
    Tare faza de tot….fac pariu ca toti romanii aveti prin camara: muguri de bambus,sos de peste si lapte de cocos!Hahahahaa….
    Ca cine dracu mai mananca in ziua de azi fasole si cartofi???:))))))))))))))

Adauga comentarii