Pui cu alune

Pui cu alune

Daca vrei o mancare chinezeasca adevarata si rapida, gateste pui cu alune. 

Ingrediente pentru 3 persoane

  • 1 piept de pui (cca 600 g), taiat mic
  • 1 ceapa rosie, taiata mic
  • 4 fire ceapa verde
  • 3 catei de usturoi, taiati mic
  • 3- 4 cm ghimbir taiat mic
  • 100 g alune, prajite in putin ulei
  • 5 linguri ulei
  • 3 – 4 linguri sos de soia (in loc de sare)

Incalzeste foarte bine un wok (tigaie mare) , adauga uleiul si incalzeste-l. Pune puiul si amesteca continuu, la foc mare, pana ce capata o culoare aurie (sa nu se arda). Adauga ceapa rosie, usturoiul si ghimbirul. Amesteca si gateste 3-4 minute. Adauga 3 fire de ceapa verde, taiate mic si mai amesteca 2 minute. Daca ti se pare ca sosul se arde, pune cate putina apa. Pune sosul de soia si alunele si mai lasa pana ce puiul e facut. Cand servesti, presara ceapa verde.
Serveste cu taietei sau orez.

COMENTARII
    Elena Toma
    15 Apr 2010
    7:25pm

    Ce buna este si usor de preparat aceasta reteta! Aveam 2 piepti frumos de pui, asa ca o sa ma impart intre doua retete – a ta si a lui Radu Popovici. Amandoua ma tenteaza mult, mai ales ca am ingredientele in casa. Brandusa, te invit la alte premii, pe care ti le dedic si tie, iarsemnificatia lor o gasesti in postul care le insoteste. Te pup.

Adauga comentarii