Pui chinezesc cu ciuperci la cuptorul cu aburi Electrolux

De putin timp in familia noastra a aparut un nou membru. La inceput am crezut ca n-o sa faca mare branza, dar in scurt timp pot sa va spun ca m-am indragostit de el. E noul meu cuptor cu abur de la Electrolux. Bineinteles, puteti spune: ei si ce? Am vazut si noi cuptoare electrice, ia mai lasa-ne. Ati vazut voi dragilor, dar asta e tare  meserias :P. Pe langa toate functiile unui cuptor obisnuit, el gateste cu abur. Adica poti aburi ce vrei: legume, peste, orez, daca folosesti functia abur 100%. Daca o folosesti pe cea de abur 25%, obtii o crusta crocanta si aurie la paine. Si puiul acesta tot asa a fost gatit. In plus, in acelasi timp si in acelasi cuptor am facut si o cratita de orez. Adica am bagat toate in cuptor si dupa 50 de minute aveam masa gata. How cool is this?

Pui chinezesc cu ciuperci 

Ingrediente:

  • 1 pui de aprox 1,5 kg
  • 20 g unt
  • 500 g ciuperci de padure: shimeji alb, shimeji maro si enoki gold
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de stridii
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 lingurita condiment chinezesc 5 arome
  • 1/2 lingurita praf de ghimbir

Mod de pregatire:

  • Intr-un castron se amesteca ultimele 5 ingrediente. Puiul se unge bine cu acest amestec (cu ajutorul unei pensule). Se lasa la marinat 15 minute. Sosul ramas se pastreaza.
  • Se pune puiul pe un gratar, deasupra unei tavi, in cuptor. Se gateste 50 de minute, la programul abur cald + aer fierbinte (25 % abur). Se scoate puiul din cuptor si se lasa la odihnit.
  • In acest timp se topeste untul si in el se soteaza pentru 3-4 minute ciupercile. Se toarna deasupra restul de sos chinezesc si se mai soteaza un minut.
  • Se serveste puiul cu ciupercile sotate, cu garnitura de orez si salata.
COMENTARII

Adauga comentarii