Pricomigdale din albusuri

Pricomigdale din albusuri sunt cei mai usori biscuiti pe care i-a putut inventa cineva. Usor si de facut, si de mancat. Si daca va ganditi ca la ei se foloseste doar albusul (ala care va ramane si nu stiti ce sa faceti cu el), atunci sunt sigura ca data viitoare cand faceti o inghetata sau o crema o sa va aduceti aminte de reteta asta.
In multe retete am vazut ca se foloseste albusul batut spuma ca la bezea. Eu va spun ca nu e nevoie. Am facut pricomigdale si cu albusul batut bine si cu albusul batut doar putin. Si mie imi plac mai mult dupa metoda a doua. In plus, nici nu trebuie sa va mai stresati ca se lasa bezeaua. Ia sa vedem noi cum se fac pricomigdalele astea:

Pricomigdale din albusuri

Pricomigdale din albusuri

Timp de pregatire 10  minute
Timp de coacere 10 – 20 minute

Ingrediente pentru doua tavi

  • 3 albusuri
  • 200 g migdale macinate fin
  • 2-3 linguri cu faina
  • 150 g zahar
  • 1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
  • 1/2 lingurita esenta naturala de migdale

 

Mod de pregatire:

  • Incalzeste cuptorul la 200 C (tare). Se pune hartie de copt in tava.
  • Mixeaza toate ingredientele cam 2-3 minute, pana ce  se amesteca bine si se umfla putin.
  • Cu lingurita pune bilute de coca in tava, lasand putin loc liber intre ele pentru ca se vor lasa putin.
  • Pricomigdalele se coc 8-10 minute la foc mare (190 C), cu grija sa nu se arda.
  • Lasa sa se raceasca pe hartie. Cand sunt reci se lipesc doua cate doua cu crema de ciocolata. Sau se mananca simple.
COMENTARII

Adauga comentarii