Prajitura simpla cu mere rase

Prajitura simpla cu mere este exact asa cum ii spune numele: simpla. Nu cred ca mai am aici pe blog o reteta cu atat de putine ingrediente. Nu stiu ce mi-a venit de am facut-o, dar experimentul a fost un succes. Textura prajiturii e usor umeda, de la merele rase care sunt incorporate direct in blat. Eu n-am pus scortisoara, dar voi o puteti folosi cu incredere (daca va place). Si putina ciocolata ar fi de ajutor ­čśÇ dar asta doar daca sunteti niste ciocoholoci asa ca mine.

In rest, nu prea am altceva de spus despre dumneaei prajitura. Voi incercati-o si dupa aia sa-mi povestiti.
Prajitura simpla cu mere rase

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pntru mai tarziu. Enjoy! ­čÖé

Prajitura simpla cu mere rase

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de coacere: 30 minute

Ingrediente pentru tava 40 cm x 40 cm

  • 3-4 mere, curatate de coaja
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 400 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

 

 

Mod de pregatire: 
Cuptorul se incalzeste la 180 C. O tava mare de aragaz se unge bine cu unt si se tapeteaza cu faina.
Merele se rad pe razatoarea mare. Faina se amesteca bine cu praful de copt.
Untul se mixeaza bine cu zaharul, pana se formeaza o crema. Se adauga ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Se incorporeaza merele, impreuna cu tot sucul lor.
Se adauga amestecul de faina, care se incorporeaza la viteza mica a mixerului (pentru a nu imprastia faina peste tot). Compozitia se toarna in tava.
Prajitura se coace la 180 C, pentru 30 – 40 minute, sau pana cand trece testul scobitorii (o scobitoare introdusa in centrul prajiturii nu mai are coca lipita pe ea)
Prajitura se scoate din cuptor si se presara (optional) cu ciocolata rasa. Se lasa la racit inainte de a fi servita.

COMENTARII

Adauga comentarii