
Prajitura cu prune si migdale

Oare mai sunt prune in piata? Mi-ar parea rau ca din cauza ca n-am scris postarea la timp sa nu mai puteti face bunatatea asta. Recunosc ca in ultima vreme am cam lalait-o si n-am avut chef de scris, dar am gatit tot felul de nebunii. Azi am o prajitura cu prune facuta acum vreo luna, care-i mai mult un strudel, pentru ca-i facuta cu foitaj. Eu am gasit unul tare bun la Lidl, dar voi puteti folosi orice alta marca, sau (daca aveti timp) il puteti face in casa. Pentru o aroma mai buna si pentru o textura mai viguroasa 😛 am pus niste felii de migdale. Si bine am facut.
Reteta este extrem de simpla, aproape ca mi-e rusine sa o scriu. Dar rezultatul e atat de bun, incat merita din plin o postare aici pe blog. Inainte insa, va invit sa incercati si o reteta sarata, pe care am facut-o cu porumb Gold de la Bonduelle: Crumble cu legume.
Prajitura cu prune si migdale
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de coacere: 20 minute
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 1 pachet foitaj mic
- 500 g prune
- 50 – 75 g zahar tos
- 2 linguri rom (sau coniac, sau alta tarie)
- o mana de migdale, felii
Mod de pregatire:
Cuptorul se incalzeste la 180 C. Prunele se curata de samburi si se taie felii. Se amesteca cu romul.
Foitajul se intinde putin cu sucitorul, apoi se pune in tava de la aragaz. Marginile se indoie in sus, in asa fel incat sa formeze o margine mai inalta. Feliile de prune se pun peste foitaj, apoi se presara cu zahar dupa gust (si in functie de cat de dulci sunt prunele). Desupra se presara feliile de migdale.
Prajitura cu prune se coace 20 – 25 de minute, pana ce foitajul se aureste frumos.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Din fericire mai sunt prune si reteta asta nu putea pica la un timp mai bun. Duminica am invitati si, desi mie imi cam e frica de facut prajituri/torturi, cu reteta asta sunt sigura ca ma descurc.
Multumesc 🙂
imi place si cum arata, si cum te-ai smecherit sa le faci rapid