Prajitura cu lamaie si blat fraged

Prajitura cu lamaie a fost pentru mine o descoperire neasteptata. In primul rand pentru ca are o aroma proaspata si pregnanta de lamaie, doar de la coaja. Apoi pentru ca, la cat de fina si eleganta e, nu ma asteptam sa se faca asa simplu.

Inainte de a folosi coaja, lamaile trebuie spalate bine. Lamaile bio sunt si mai bune.

Prajitura cu lamaie si blat fraged

Timp de pregatire 20  minute

Timp de coacere 30 minute

Timp de racire cateva ore

Ingrediente pentru tava 20 cm x 20 cm

Pentru blat

  • 120 g unt la temperatura camerei
  • 30 g zahar pudra
  • 130 g faina
  • 1 g sare

Pentru crema

  • 200 g zahar tos
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 20 g faina
  • 2 oua
  • 80 ml zeama de lamaie (de la 2 lamai)

Mod de pregatire

Pe tava se pune foaie de copt.

Untul moale se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga faina si sarea. Se mixeaza putin, doar cat sa se lege coca. Cu mana se intinde pe fundul tavii in strat uniform. Se coace 15 – 20 minute la 170 C, sau pana ce blatul se aureste putin pe margini. Se scoate din cuptor si deasupra se toarna crema.

Pentru crema intr-un castron se amesteca zaharul, coaja de lamaie si faina. In alt castron ouale se mixeaza 2-3 minute, apoi peste ele se pune incetul cu incetul amestecul de faina. Se omogenizeaza, apoi se amesteca inauntru zeama de lamaie.

Prajitura cu lamaie se mai coace 15 – 20 minute, pana ce crema s-a inchegat. Se scoate din cuptor si se lasa la racit bine inainte de a fi taiata. Se presara cu zahar pudra.

COMENTARII

Adauga comentarii