Prajitura cu cacao si portocale

Aceasta este o prajitura cu cacao. De fapt blatul e cu cacao si portocale. Iar crema pufoasa de unt este si ea aromatizata cu portocala.

Ingrediente pentru tava de 30 x 40 cm

Blatul

  • 6 oua
  • 200 g zahar tos
  • 150 g faina 000, cernuta
  • 50 g cacao, cernuta
  • 150 g unt gras, topit si racit
  • 2 portocale, coja rasa si zeama

 

Crema

  • zeama de la o portocala (cam 3-4 linguri)
  • 350 g zahar pudra
  • 60 g zahar tos
  • 130 g unt gras, moale si taiat cubulete
  • 1 ou
  • coaja de la o portocala

Cacao si coaja de portocala pentru ornat.

Prajitura cu cacao si portocale
Mod de pregatire:

Blatul
Unge cu unt o tava mica ( cam 30/40 cm).
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Bate albusurile spuma foarte bine (cu mixerul), apoi adauga zaharul si bate din nou. Adauga zeama de portocale cate putin si bate sa se incorporeze. Spuma nu trebuie sa se lase. Adauga galbenusul si untul. Bate de 4-5 ori. Adauga faina si cacaoa si amesteca incet, cu telul, prin rasturnare, dar nu prea mult ca sa nu se lase. Pune compozitia in tava, niveleaza usor ca sa aibe aceeasi inaltime peste tot si coace cca 30 minute. Lasa la racit putin in tava, dupa care raceste pe un gratar. Taie in doua, pe lungime.

Crema
Bate bine oul si zaharul pudra, pana ce acesta se topeste si amestecul se albeste si se umfla.
Fierbe cam un minut sucul de portocala cu zaharul tos, pana ce zaharul se topeste. Lasa sa se racoreasca putin si, asa cald, toarna-l in fir subtire peste amestecul cu ou, batand incontinuu. Crema se va intari. Adauga untul si coaja de portocala si bate pana se omogenizeaza. Da la rece ca sa se intareasca crema.

Ca sa montezi prajitura, pune putina crema intre cele doua blaturi, iar cu restul unge prajitura pe toate partile. Presara putina cacao si coaja rasa de portocala.

COMENTARII

Adauga comentarii