Prajitura cu afine si ciocolata alba

La multi ani 2014! Bine v-am regasit, dragilor. Imi inchipui ca v-ati distrat bine de sarbatori, iar acum sunteti pregatiti sa infruntati ziua de luni. Sau nu? Stiu, a fost bine in vacanta. Eu am lenevit, m-am culcat/trezit la cele mai ciudate ore posibile, am citit, m-am jucat, cu alte cuvinte am facut ce am avut chef. Si, ca sa nu intru asa direct in complexitatea unei saptamani de munca ­čśŤ azi ma dezmierd cu o prajitura cu afine.

Reteta e simpla si rapida. La prima vedere poate parea neinteresanta, dar peste blatul clasic are o crema de mascarpone cu ciocolata alba, care in combinatie cu fructele de padure fac din aceasta prajitura cu afine un desert deosebit. 

┬áNu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu ­čśë

Prajitura cu afine si ciocolata alba

Timp de pregatire 10 minute

Timp de coacere 30 minute

 

Ingrediente

6 oua
200 g zahar tos
100 g zahar pudra vanilat
150 g unt
350 g faina
1 lingurita praf de copt
250 g mascarpone
1 pastaie de vanilie
100g afine de padure
100 g ciocolata alba, taiata marunt

 

Mod de pregatire

Faina se amesteca bine cu praful de copt. Pe fundul tavii se pune foaie de copt. Cuptorul se incalzeste la 190 C
Untul se mixeaza cateva minute cu zaharul tos. Se adauga 3 oua, mixand bine dupa fiecare. Se adauga semintele de la pastaia de vanilie si se amesteca. Se adauga faina si se mixeaza doar cat sa fie toate ingredientele incorporate bine. Coca se toarna in tava si se intinde uniform cu o spatula. Deasupra se presara afinele.
Mascarponele se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi cu restul de oua. Crema se toarna peste prajitura. Se presara cu ciocolata alba si se coace la 190C pentru 30 de minute, sau pana ce trece testul scobitorii.

 

COMENTARII

Adauga comentarii