Porc chinezesc

 In ultima vreme am studiat multe despre retetele chinezesti si modul in care sunt preparate. M-am gandit sa creez si eu o retea in stilul lor, de porc chinezesc. Noua ne-a placut foarte mult.
Ingredientele se gasesc la orice supermarket si reteta este foarte rapida daca tai carnea cat mai mic.

 

Ingrediente:
  • 400 g carne porc taiata cubulete mici (2-3 cm)
  • 1 lingurita amidon
  • 1 cutie muguri de fasole (soia)
  • 1 cutie porumb tanar
  • 1 mana alune macadamia (sau de care aveti)
  • 1 ceapa medie, tocata marunt
  • 3 catei usturoi rasi fin
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 3 linguri sos soia
  • cateva picaturi sos chilli (sau sos de ardei iuti)
  • ulei pentru prajit (mai mult)

 

Mod de pregatire:

Pune un wok (sau o tigaie mare) la incalzit si adauga uleiul. Pune alunele la prajit in uleiul fierbinte pana ce devin aurii. Scoate-le.
Amesteca cubuletele de carne cu amidonul si pune-le in uleiul incins. Prajeste la foc mediu pana ce carnea este aurie si bine facuta. Scoate carnea pe o farfurie.
Scurge uleiul din tigaie, pastrand 2 linguri din el. Prajeste putin usturoiul si ghimbirul in ulei. Adauga ceapa si stir-fry 2 minute. Adauga mugurii de fasole si stir- fry 3 minute. Adauga porumbul si stir- fry 3 minute. Adauga carnea, sosul soia, sosul chilli, amesteca bine si mai gateste 2-3 minute.
Amesteca alunele si serveste cu garnitura de taietei.
Pofta buna!

COMENTARII

Adauga comentarii