Placinta cu mazare verde si sparanghel

Asta e o placinta facuta acum vreo luna, de aia are si sparanghel. Stiu ca acum nu mai e sezonul lui, dar voi puteti sa faceti doar placinta cu mazare verde. Va fi la fel de buna. Pentru ca foile de placinta sa nu se sfarame atat de repede, am descoperit ca e bine sa o ungeti pe fiecare cu lapte sau cu cate o lingura din compozitia de branza pe care o puneti in interior. Veti vedea diferenta.

 

Placinta cu mazare verde si sparanghel

 

Timp de pregatire: 20min

Timp de gatire: 30 min

 

Ingrediente pentru o tava rotunda de 28 cm:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 2 oua
  • 200 g branza de vaci
  • 200 g branza sarata
  • 100 g iaurt gras
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 200 g boabe de mazare (proaspete sau congelate)
  • 200 g sparanghel curatat
  • marar
  • 100 g parmezan ras
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

  • Mai intai foile de placinta se taie rotund. Pentru asta se pune forma rotunda peste ele si cu un cutit rotund se decupeaza la 3-4 cm in jurul ei. Discurile trebuie sa fie putin mai mari decat baza formei, pentru a se ridica si pe peretii ei.
  • Branza sarata, cea de vaci, ouale, mararul si iaurtul se pun intr-un blender si se face din ele o crema.
  • Pe fundul formei se pune o foaie de placinta, care se unge cu lapte. Peste ea se pune inca o foaie de placinta, care se unge cu lapte. Si tot asa se pun inca 3 foi. Peste ultima se pune 1/3 din crema de branza, 1/3 din boabele de mazare si 1/3 din sparanghelul taiat mic
  • Deasupra se pun 5 foi de placinta, unse fiecare cu lapte, apoi cate 1/3 din branza, mazare, sparanghel. Deasupra iar foi de placinta si restul de ingrediente.
  • Deasupra se pun ultimele foi de placinta (unse cu lapte). Ultima foaie de placinta se unge cu ulei si se presara cu parmezam. Peste ea se aranjeaza cateva fire de sparanghel si boabe de mazare.
  • Placinta se coace in cuptorul preincalzit, la 180 C pentru 30 de minute.
  • Placinta cu mazare verde se poate manca rece sau calda.

 

COMENTARII

Adauga comentarii