Placinta cu dovleac

Placinta cu dovleac

Acum o saptamana am ramas in pana de idei. Vroiam sa fac ceva bun din dovlecii grasani din curte, dar mintea mea nu avea imaginatie. Am aici pe blog multe retete de dovleac, de la cele dulci (cum ar fi strudelul cu dovleac sau cupcakes cu dovleac pentru diabetici) pana la cele sarate (felii coapte, aromate si putin picante de dovleac).  Sa va spun drept mi-as fi dorit o placinta cu dovleac aromata si pufoasa si cocranta oe desupra, si asa, si pe dincolo :))

Salvarea mi-a venit de la o prietena de pe facebook (unde am dat sfoara in tara, poate gasesc ceva bun). De la Anda am primt cea mai tare idee: o reteta greceasca de placinta cu dovleac, numita Placinta culegatorilor de struguri.  Am facut-o, ne-a placut si acum o impartasec si cu voi. 

Ca orice placinta, si aceasta se face cu foi. Puteti foarte bine sa folositi foi de placinta din comert, dar eu am gasit o reteta foarte simpla si foarte usoara, asa ca fac foi de placinta in casa. Bineinteles ca nu ies la fel de subtiri, dar sunt mult mai gustoase. Si inca un sfat: folositi lapte mai gras si proaspat, ca sa nu se taie cand il fiebeti.

Si acum, sa vedem retetea. Nu uitati ca o puteti printa 🙂

Placinta cu dovleac

[yumprint-recipe id=’23’]

COMENTARII

Adauga comentarii