Pizza simpla cu mozzarella si prosciutto

Dintre toate tipurile de pizza pe care le-am mancat in viata mea (si nu sunt putine, sa stiti) asta mi se pare cea mai adevarata. Simpla, cu putine ingrediente, dar aromata si gustoasa. Secretul sta in ingredientele pe care le-am folosit si care sunt de cea mai buna calitate. In timp am ajuns la concluzia ca, decat sa folosesc multe ingrediente, dar nu prea italienesti, mai bine pun doar suc de rosii, prosciutto si mozzarella. Plus ceva frunze de busuioc. Daca nu ati mancat tipul asta de pizza pana acum, va indemn s-o incercati macar o data. Si va garantez ca n-o sa regretati.

Pizza simpla cu mozzarella si prosciutto

Ingrediente pentru 3-4 persoane:

Pentru coca

  • 500 g faina 650
  • 25 g drojdie
  • 250 – 300 ml apa calduta
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline

Pentru topping

  • 400 g pasta sau suc de rosii
  • 400 g mozzarella
  • 200 g prosciutto
  • frunze de busuioc

Mod de pregatire:

  • Cuptorul trebuie incalzit foarte bine, la cea mai mare temperatura pe care o suporta.
  • Ca sa faci coca, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca elastica si care nu se mai lipeste de maini. Pune intr-un castron, acopera cu un prosop de bucatarie si lasa 1 ora sa creasca intr-un loc ferit de curent.. Dupa acest timp scoate coca din castron si framant-o din nou, ca sa scoti tot aerul din ea. Intinde coca in 4 cercuri (cel mai bine e cu mana, dar poti folosi si sucitorul) nu foarte groase (cam 1/2 cm). Pune-le in tava, pe care ai imprastiat putin malai sau gris.
  • Pe fiecare pizza intinde suc de rosii. Deasupra pune mozzarella, apoi felii subtiri de prosciutto. Presara frunze de busuioc.
  • Coace pizza 15- 20 de minute la 200 C.
COMENTARII

Adauga comentarii