Pizza cu rucola si mozzarella

 Dupa cum spuneam data trecuta, azi vorbim putin. Atat vreau sa va spun: in fotografie blatul de pizza e cu maia. In reteta blatul e cu drojdie, pentru ca am remarcat ca putina lume foloseste maiaua (si mai putina stie ce e aia!). Daca vrea cineva sa afle si reteta mea de blat de pizza cu maia, sa lase un comentariu.

Si acum, la pizza inainte!

pizza cu rucola si mozzarella

 

Timp de pregatire: 60 minute

Timp de gatire: 20 minute

 

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 300 g faina
  • 150 ml apa calduta
  • 10 g drojdie proaspata
  • 150 g mozzarella de buna calitate
  • frunze de rucola
  • 2 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • sare, piper

 

Mod de pregatire:

  • Drojdia se amesteca bine cu 100 ml apa calduta, pana cand se dizolva de tot. Se adauga in faina si se amesteca. Se adauga putina sare, uleiul, apoi coca se framanta cam 5 minute, pana ce devine elastica si nu se mai lipeste de maini. Daca e prea tare coca, se mai adauga cate putina apa, pana cand devine moale dar usor de manevrat. Coca se modeleaza sub forma de bila, se pune intr-un castron uns cu ulei si se lasa la crescut jumatate de ora.
  • Daca nu va ajunge timpul, puteti lasa coca la crescut la rece (infrigider) pentru 24 de ore. Nu se va intampla nimic cu ea, ba chiar va fi mai buna.
  • Dupa acesttimp coca se imparte in doua si se intinde subtire, sub forma de discuri. Pe fiecare disc se pun bucati de mozzarella si sare, piper. Pizza se pune in cuptorul incins lamaximum pentru 7 minute. Se scoate din cuptor cu grija si se pun deasupra cateva frunze de rucola (restul se pastreaza).
  • Pizza cu rucola se mai coace 5 minute, apoi se scoate din cuptor si se mananca cu restul de rucola 🙂

Reteta de Pizza cu rucola se te si pe site-ul iCook.to

COMENTARII
    Anca
    4 Jun 2014
    9:24am

    Buna ziua,

    as dor sa stiu si reteta cu maia.

    Multumesc frumos! 🙂

    Anca

Adauga comentarii