Pizza cu ciuperci si capere

Da, bine, bine, aveti dreptate! saptamana asta va tin numai in retete italienesti. Luni cannelloni, azi pizza, cine stie ce va mai pregatesc pentru duminica ­čśŤ Mea culpa, dar n-am ce face daca ne plac mancarurile astea. Si nu doar noua, sa spunem adevarul. Am facut reteta asta de pizza cu ciuperci si capere in weekendul trecut pentru seara de Dixit intre prieteni, dar a disparut asa repede ca n-am avut timp s-o fotografiez. Noroc ca familia a vrut si ea o portie, asa ca iat-o!

Nu stiu cum va place voua blatul de pizza, dar acesta este foarte subtire. Chiar crocant pe alocuri. Pentru cei cu dantura in pioneze, insa, va recomand sa lasati coca putin mai groasa, asa ca blatul va iesi foarte pufos. Si va rog eu mult sa folositi ingrediente de calitate, ca sa iasa o pizza gustoasa. Adica mozzarella, nu cascaval. Ciuperci proaspete, nu din conserva. Si pasta de rosii fara adaosuri (amidon). Caperele sunt optionale. In locul lor puteti pune niste masline, daca astea va plac mai mult. Si nu uitati ierburile aromate, ca astea sunt sarea si piperul unei pizza bune ­čśŤ

Dar, daca nu aveti timp sa gatiti aceasta reteta, puteti folosi site-ul www.foodpanda.ro

pentru a comanda online . FoodPanda este si o aplicatie pentru mobil, care reinventeaza livrarile la domiciliu

 

Si nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu. Enjoy ­čÖé

Pizza cu ciuperci si capere

 

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 15 g drojdie proaspata
  • 250 – 300 ml apa
  • 200 g mozzarella
  • 5 – 6 ciuperci
  • 100 g pasta de toamate
  • optional o lingura de capere
  • 1 lingurita cu oregano uscat
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Mai intai se face coca de pizza. Pentru asta se dizolva drojdia in 50 ml apa. Apoi se toarna peste faina. Se adauga restul de apa (pana la 250 ml). Se framanta o coca. Daca coca e foarte tare, se mai adauga putina apa. Coca se framanta 5 minute, apoi se pune intr-un castron curat uns cu putin ulei de masline, se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut pana ce isi dubleaza volumul (cam o ora).
In acest timp se taie ciupercile in felii subtiri si mozzarella in cubulete. Dupa ce a crescut coca, se scoate din castron si se intinde in tava unsa putin cu ulei, in grosimea dorita. Coca se unge bine si peste tot cu pasta de tomate. Apoi se presara cu oregano, restul de ulei, sare si piper. Deasupra se imprastie mozzarella, apoi feliile de ciuperci si caperele.
Pizza se coace in cuptorul incalzit la valoare maxima (220 C) pentru 15 minute.

COMENTARII
    Didi
    14 Nov 2013
    5:49am

    Cred ca de aici s-a inspirat Angelica cu sandwich-urile de ieri din bucataras cu ciuperci aplicate (nimic peiorativ in afirmatie) am retinut si eu multe de la tine :).
    Ma plimb un pic dupa o reteta de ciocolata de casa neagra, ca la alba m-am hotarat, sper sa nimeresc consistenta siropului.

Adauga comentarii