
Pilaf sarbesc cu pui

Pentru azi ceva simplu simplu. Ca am cam obosit de atatea mancaruri sofisticate vezi sa nu 😛. Acest pilaf sarbesc este un fel de mancare destul de cunoscut la noi, care contine, pe langa orez, si multe legume. In principal ceapa, ardei si rosii. Dar puteti sa adaugati si alte legume, dupa preferinta: morcovi, dovlecei, mazare. Puteti s-l lasati veggie, sau asa cum am facut eu ca n-am avut loc de intors de fimiu cu putina carne de pui. Puiul meu a fost de fapt gaina de tara, prin urmare a trebuit sa o fierb bine inainte cateva ore, de ziceam ca nu se mai termina! Tor raul spre bine, insa. In final m-am ales nu numai cu un pilaf sarbesc ci si cu o supa cu galusti cum n-am mai mancat de mult.
Pilaf sarbesc
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 bucati carne de pui (copane, aripi sau piept)
- 300 g orez spalat bine
- 3 ardei, taiati feliute
- 1-2 cepe tocate marunt
- 1 rosie taiata felii subtiri
- 1 morcov taiat feliute
- 4 linguri ulei
- sare, piper dupa gust
Cum se face:
- Carnea se fierbe separat, in 3-4 l de apa, pana ce se inmoaie. O poti fierbe cu o ceapa, cativa morcovi si telina. In felul acesta din zeama ramasa ai ocazia sa faci si supa.
- Intr-o cratita incalzeste uleiul. Adauga ceapa si las-o la foc mic pana ce se inmoaie. Adauga morcovul si ardeiul. Pune o cana cu zeama de carne si fierbe la foc mic, acoperit, cam 8 minute.
- Adauga rosiile, orezul si zeama de carne cat sa acopere legumele. Adauga sare si piper. Amesteca. Cand mancarea a inceput sa fiarba da focul mic, pune capacul si lasa 10 minute.
- Amesteca pilaful si adauga carnea. Mai adauga putina zeama de carne daca acesta a fost absorbita. Pune capacul si lasa pana ce orezul este aproape facut. Inchide focul si lasa mancarea inca 10 minute cu capacul pus, pentru ca orezul se gateste in continuare si va absorbi tot lichidul.
- Pilaful sarbesc se serveste cu salata sau muraturi.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Arata foarte bine,combinatie mea preferata, carne cu legume,mai mult decat echilibrata combinatie…
arata foarte bine……..despre cretita…nu mai zic……….si eu o vreau…………despre bucataria sirbeasca nu stiu mai nimic…..stiu ca sirbii acompaniaza sarmalele cu piure de cartofi…..este buna combinatia…credeti-ma…
Daaaa cratita este minunata. Nici eu nu stiu prea multe despre bucataria sarbeasca. Pilaful asta l=am mostenit de la mama 😉
Multumesc pt vizita. Si data viitoare sa lasi si un nume, ca sa stiu cu cine vorbesc 🙂
este una din retetele mele preferate!
Imi place tare mult acest pilaf!!!