Pilaf de pui pakistanez

Thank you, Amir for this recipe.┬áAmir este colegul meu. De la el am aceasta minunata reteta de pilaf de pui pakistanez. Si mi-a dat si niste amestecuri de condimente facute ca la mama lor. N-a vrut sa-mi spuna ce e in ele. Secret de familie ­čśë .
Mi-a spus insa, care ar fi ingredientele principale

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 500 g carne pui, taiata fasii
  • 5 catei de usturoi, rasi fin (facuti pasta)
  • 5 cm ghimbir, ras fin (facut pasta)
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 bucata (3 cm) scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 5 boabe piper negru
  • 1/4 lingurita praf chilli
  • 1 lingurita chimion (zeera)
  • 1 lingurita turmeric (haldi)
  • 4 cesti orez basmati
  • 4 linguri ulei (de porumb am pus eu)
  • sare, dupa gust

 Mod de pregatire:

Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si adauga scortisoara, cuisoare, piper, chimion. Prajeste putin pana ce incep sa sara. Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le putin. Adauga ceapa si caleste la foc mediu (sa nu se arda). Adauga carnea, praful de chilli si turmeric

si amesteca-le. Adauga 2 cani de apa (sau supa clara de pui)

si lasa sa fiarba la foc mic (poti acoperi cu capac).
In acest timp spala orezul si pune-l in apa 15 minute. Scurge-l printr-o sita deasa. Adauga-l in mancare, cand carnea e aproape facuta.

Daca zeama a scazut prea mult, mai adauga apa (lichidul sa fie cam 1 cm deasupra orezului). Potriveste de sare.
Adu la fierbere, dupa care da focul foarte foarte incet, acopera cu un capac etans si lasa 10 minute. Inchide focul si mai lasa 10 minute.

Serveste cu salata sau muraturi.

COMENTARII
    Elena Toma
    18 Mar 2010
    7:21am

    Ce arome, ce gusturi, ce bunatate! Pacat ca nu pot combina carne cu orez… Dar, pot sa fac pilaful fara carnita. Felicitari, Brandusa pentru aceasta reteta orientala!

    m.t.
    18 Mar 2010
    10:06pm

    Arata foarte bine si cred ca-i si f gustos!!! M-as bucura sa mai postezi retete pakistaneze, daca tot ai sursa langa tine;))..Poate un butter chicken..Am mancat unul acum un an, care avea pui imbracat intr-un fel de aluat si cu un sos bestial…dar n-am gasit inca reteta respec..

Adauga comentarii