Pesto de leurda

Saptamana trecuta a fost saptamana leurdei la noi in casa. Asta pentru ca am facut nu mai putin de 3 retete cu nebunia asta de verdeata. Am mai folosit-o eu si alta data, dar niciodata atat de variat. Cel mai mult mi-a placut pesto de leurda, care a pus in evidenta adevaratul gust al acestor frunze. E cel mai tare pesto pe care l-am mancat. Are un gust minunat de usturoi si este chiar iute. De aceea aveti grija ce cantitate puneti in mancare. Daca vi se pare prea tare, puteti pune cateva frunze de patrunjel in pesto.

Leurda se mai numeste si usturoi salbatic sau usturoiul ursului, tocmai pentru gustul puternic de usturoi pe care il are. Frunzele seamana foarte tare cu cele de lacramioare, insa trebuie sa aveti grija pentru ca acestea din urma sunt otravitoare. De aceea, daca nu miros a usturoi, nu le mancati ­čśë

Pesto de leurda

Ingrediente:

  • 3 legaturi leurda
  • 2 linguri cu muguri de pin
  • 50 ml ulei de masline extravirvin
  • 1 lingura cu parmezan ras
  • sare dupa gust

Mod de preprare:

  • ┬áSpala leurda foaie cu foaie. Nu arunca florile, pentru ca sunt comestibile. Rupe leurda in bucati si pune-o intr-un blender impreuna cu mugurii de pin. Mixeaza.
  • Adauga uleiul in fir subtitre, amestacand incontinuu. In final pune parmezanul si sarea.
  • Acest pesto se poate manca peste paste, dar si in orice mancare in loc de usturoi.
Pesto de leurda
COMENTARII
    Nutripedia
    3 Apr 2012
    5:00am

    Salutari!
    Foarte tare ideea asta, iar gustul cred ca e pe masura. O intrebare, de fapt doua:
    -cum se conserva, ca daca ma apuc sa fac bunatatea asta, trebuie sa fie in cantitati industriale, ca pt gurmanzii adevarati ­čÖé
    -si cat timp poate fi pastrat?
    Multumesc mult si… mi-e dor rau de tine. Asa ca-i musai sa ne vedem in curand.

Adauga comentarii