Pastrav la gratar cu sos de vin

Stiu ca-i inca iarna. Dar soarele ma face sa vreau la un gratar. E cam frig! (imi striga singura celula din creier care a mai ramas nepofticioasa). In cele din urma celula aia a fost destul de convingatoare, asa ca nu mi-am carat familia prin cine stie ce coclauri pentru un gratar. Am folosit tigaia de la mama ­čśŤ Nu stiu de pe unde o are (ca mama cumpara tot ce vede prin reclame in materie de tigai si cutite, cu toate ca i-am spus ca sunt tzeapa), dar de data asta a nimerit-o. Tigaia – gratar e foarte buna. Si am facut un pastrav la gratar tare gustos si frumos.

De fapt sosul a fost toata smecheria, ca fara el nu prea avea gust. Stiti voi cum e pestele de crescatorie: cam fad. Asa ca are nevoie de putin avant ca sa fie numai bun de mancat. Sosul nu-i cine stie ce greutate, dar se potriveste de minune la peste si fructe de mare. Are in el vin alb, usturoi si patrunjel. Simplu, dar de mare efect. Sa-l incercati si voi.

Nu uitati ca puteti printa reteta ­čśë Sa aveti pofta!

Aceasta reteta se gaseste si pe siteul iCook.to

Pastrav la gratar cu sos de vin

Pastrav la gratar cu sos de vin

 

Ingrediente

4 pastravi eviscerati si spalati
6 catei de usturoi
4 – 5 cartofi
300 ml vin alb
50 g unt
zeama de la o lamaie
1 lingura de ulei de masline extravirgin
1/2 legatura de patrunjel
sare dupa gust

 

Mod de pregatire

Cartofii se taie cuburi si se fierb in apa cu sare.
Pastravul se usuca bine (si in interior) cu prosoape de hartie. Se pune pe gratarul incins, unde este lasat cam 7 minute sa se coaca bine. Se intoarce cu grija ca sa nu se sfarme. Se lasa cam 5 minute.
Uleiul se incalzeste intr-o tigaita si in el se caleste usturoiul 1-2 minute, la foc mic. Se adauga vinul si putina sare. Se lasa sa fiarba la foc mic pana ce sosul scade la jumatate. Sosul se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si untul. Se potriveste de sare si lamaie.
Acest pastrav la gratar se serveste cald, cu sosul de vin turnat deasupra. Alaturi se pot pune cuburile de cartofi presarate cu patrunjel verde.

COMENTARII

Adauga comentarii