Pasta de masline, capere si sardine

Reteta de azi e din ciclul „Nu mai am chef sa mananc carne”. Prin urmare m-am gandit sa fac ceva cu maslinele Kalamata fara samburi pe care le aveam in frigider. Am cautat pe net o reteta si cea mai tentanta a fost pasta tapenade. Adica o pasta de masline, capere si ansoa. Capere mai aveam eu cateva, dar ansoa nu. Asa ca am pus cateva fileuri de sardine. Si m-am gandit ca niste patrunjel verde i-ar da un aer mai fresh.

Am amestecat toate intr-un blender, dar nu am vrut sa le transform intr-o pasta perfecta, ci am considerat ca o sa fie mai gustoasa daca are si cateva bucatele mai mari. Si inca ceva: pasta de masline NU are nevoie de sare. Sa nu uitati asta ­čśë

 

Pasta de masline, capere si sardine

Pasta de masline, capere si sardine

 

Timp de pregatire: 10 minute

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 200 g masline Kalamata fara samburi
  • 100 g capere in saramura, scurse
  • 4 fileuri de sardine in ulei, scurse
  • 1 catel de usturoi
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 1/4 legatura de patrunjel
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 8 felii de paine prajita

 

Mod de pregatire:

Toate ingredientele se pun in aparatul de tocat si se toaca pana devin o pasta cu bucatele in ea. Se gusta si se mai adauga zeama de lamaie sau ulei daca e nevoie.
Aceasta pasta de masline se mananca cu paine prajita.

COMENTARII

Adauga comentarii