Pasta de ardei pentru iarna

Aglomerat inceputul asta de toamna. Nici nu stiu cand au trecut 3 saptamani de la ultimul meu articol. In timpul asta am adunat cateva retete de sezon deosebit de bune. Prima este o conserva: pasta de ardei pentru iarna.
E plin de ardei capia in piete, asa ca-i musai sa o incercati. Eu am folosit ardei din gradina, care n-au fost prea carnosi si nu au lasat prea mult lichid. De aceea am adaugat ulei, ca sa nu se prinda de fundul cratitei in timpul gatirii. Daca ardeii pe care ii folositi sunt mai zemosi, puteti reduce cantitatea de ulei. 

Pasta de ardei pentru iarna

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de pregatire: 1,5 ore

 

Ingrediente pentru 5 borcane mici

  • 3 kg de ardei
  • 3 linguri cu sare mare (fara iod)
  • 150 ml ulei de masline extravirgin

 

Mod de pregatire:

Ardeii se spala si se curata de seminte. Se maruntesc intr-un robot de bucatarie, sau se toaca cu masina de tocat.

Pasta astfel formata se pune intr-o tigaie neaderenta, cu fundul cat mai gros. Daca nu ai asa ceva, sub fundul tigaii se pune o tabla mai groasa. Pasta de ardei se amesteca cu sarea si se gateste la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora, cand lichidul a scazut, se adauga uleiul, apoi pasta se mai fierbe inca o ora la foc mic. Mare grija sa nu se prinda de fundul cratitei.
Pasta de ardei pentru iarna se pune fierbinte in borcane spalate si uscate, care se inchid imediat cu capace noi si curate.
Ca sa nu se sparga borcanele atunci cand sunt umplute cu pasta fierbinte, eu le pun pe o tava metalica.
Borcanele se pastreaza in camara, iar pasta se foloseste in mancaruri si ciorbe.

COMENTARII
    Mancare de rosii cu ardei copti si carne -Cooking with my soul
    22 Sep 2015
    10:23pm

    […] gustul, pe langa ardeii taiati fasii, pe langa cei copti, am pus si vreo doua linguri din pasta de ardei pe care am facut-o pentru iarna. Nici nu va puteti inchipui ce schimbare a fost! In primul rand […]

Adauga comentarii