Pasca fara coca

Pasca este unul dintre deserturile ce se fac de Pasti. In mod traditional pasca se face din aluat de cozonac, care se umple cu un amestec dulce din branza. De data asta eu am facut o pasca fara coca. Este reteta mamei si nu pot afirma ca este vreo reteta traditionala. Dar este o reteta extrem de simpla si extrem de gustoasa.

Pasca fara coca

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de coacere: 35 minute

Timp de racire: 1 ora minim

Ingrediente pentru o tava rotunda cu diametrul de 26 cm

  • 1 kg branza de vaci grasa
  • 500 g mascarpone (sau smantana foarte grasa)
  • 500 g zahar pudra
  • 8 oua, separate
  • 4 linguri gris
  • 100 g stafide
  • arome: vanilie, coaja lamaie

 

Mod de preparare:

Cuptorul se incalzeste la 180C
Albusurile se bat spuma spuma tare. Se mixeaza impreuna toate celelalte ingrediente (inafara de stafide). Stafidele se amesteca cu o lingura in compozitie.

Cu o paleta se incorporeaza usor albusurile, in asa fel incat sa nu se lase compozitia. Se coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se intareste compozitia).

Pasca fara coca se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe o farfurie. Se pudreaza cu zahar.

COMENTARII
    Anonymous
    21 Apr 2011
    5:19pm

    maine vreau sa fac pasca in sfarsit:) te rog mult sa imi spui ce diametru are tava ta.multumesc anticipat.o seara placuta,paste fericit!!!

Adauga comentarii