Parfait de ciocolata

  • 500 g smantana grasa (pentru frisca)
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri coniac
  • 150 g ciocolata, taiata marunt
  • vanilie
  • pentru topping: 50 g ciocolata + cateva linguri lapte

Smanatana trebuie tinuta la rece inainte de a o folosi. Bate bine smantana, pana devine tare.
Galbenusurile + zahar + coniac  se pun intr-un castron deasupra unei oale cu apa care fierbe. Amesteca continuu pana ce compozitia se ingroasa. Ia de pe foc si adauga ciocolata si vanilia. Lasa cateva minute sa se topeasca ciocolata, amesteca sa se incorporeze. Ia castronul de pe oala si lasa 10 minute sa se racoreasca. Adauga cate o lingura de frisca, amestecand dupa fiecare. Dupa ce ai incorporat bine crema de ciocolata in frisca, pune in congelator peste noapte.
Pentru topping topeste ciocolata la baia de aburi si subtiaza-o cu lapte.

  • Daca vrei, poti folosi si albusurile batute spuma, pe care le incorporezi dupa ce ai pus smantana.
COMENTARII
    Brindusa
    21 Apr 2010
    3:32pm

    =) betty poate mai ai ceva ramas pe fundul unei sticle. Poti folosi lichior sau alta tarie in loc de coniac.

    Elisabeta
    25 Apr 2010
    7:10pm

    Inca ceva, cand spui vanilie, te referi la zahar vanilat sau esenta de vanilie… ?
    Cu coniacul am rezolvat intre timp 🙂 Am gasit niste lichior in casa

Adauga comentarii