Papricas de pui cu galuste de gris

Reteta de papricas de pui este cunoscuta si indargita de multi. De obicei ea se face cu galuste din faina, dar noua ne place mult varianta cu galuste de gris. Mi se par mai pufoase si absorb mai bine sosul de rosii.

 

Papricas de pui cu galuste de gris

Ingrediente pentru 4 persoane:

Papricas de pui cu galuste de gris
  • 4 bucati de pui (copane, piept, aripi sau ce mai ai prin casa), spalate si uscate
  • 500 g de ceapa (galbena, rosie, verde, de care ai), taiata nu foarte mic
  • 5 catei de usturoi, taiati
  • 100 ml ulei
  • 600 ml apa
  • 1 lingura boia dulce
  • niste boia iute (dupa gust)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 2 oua
  • aproximativ 100 g gris
  • sare, dupa gust

 

Mod de pregatire:

Incalzeste uleiul intr-o cratita incapatoare si prajeste bucatile de carne usor, pe ambele parti. Scoate carnea si adauga ceapa si usturoiul. Caleste pana ceapa devine sticloasa.

Pune carnea la loc in cratita, amesteca putin si adauga apa. Fierbe la foc foarte mic cam 1 ora (sau mai putin, daca carnea e fiarta prea tare).
In timpul asta fa galustile: Pune apa la fiert intr-o oala cam de 5 litri. Adauga 1 lingurita de sare. Galustile le faci cand apa incepe sa fiarba, nu inainte, pentru ca vor iesi tari. Bate bine ouale (cu mixerul daca se poate) si adauga 50 g de gris. Amesteca si, in functie de cat de mari sunt ouale, mai adauga gris pana ce obtii un amestec ce poate fi luat cu lingurita.
Da focul mai incet, astfel incat apa sa fiarba incet. Inmoaie lingurita in apa fierbinte si ia din compozitie. Pune toate galustile in apa care fierbe. Acopera cu un capac si fierbe 5 minute. Pune 1 cana cu apa rece si da din nou la fiert, pana ce galustile sunt complet fierte. Strecoara-le.
In cratita adauga boiaua dulce si iute si pasta de tomate, amesteca si da un clocot. Potriveste de sare si lasa sa fiarba 5 minute. Adauga galustile, cu grija, sa nu se sfarme si lasa-le sa fiarba putin in sos.

Papricas de pui cu galuste de gris

Serveste o bucata de carne cu 3-4 galusti si sos, alaturi de salata verde. Pofta buna.

COMENTARII
    Elena Toma
    15 Mar 2010
    10:01am

    Am vazut si eu usturoi verde si o sa fac acest papricas grozav! Fara galusti insa, ca n-am voie! O saptamana minunata, Brandusa!

    sarah
    16 Mar 2010
    12:54pm

    faina reteta.nu imi amintesc sa fi vazut retete cu galuste in sos.tot ce stiam eu era de supa cu galuste.cred ca mi-ar place sa gust mancarea asta a ta.arata foarte bine.o zi buna iti doresc

    Brindusa
    16 Mar 2010
    3:01pm

    Sarah, de fapt eu la mama le-am mancat cu galuste de faina. Cand m-am casatorit, sotul meu l-a vrut cu galuste de gris. Si a asa a ramas.
    Iti multumesc pentru vizita.Te pup.

    Anonymous
    16 Sep 2011
    8:39am

    sant Ionut din galati,am facut de multe ori si chiar mi-a iesit foarte bun…….mai bun ca al sotiei mele,desi e o buna bucatareasa la 25 de ani ai sai.

Adauga comentarii