Paine cu sfecla rosie, branza si chimen

Coc paine saptamanal (in weekend). Din cea cu maia naturala. Fac asta din doua motive. Unu: painea din comert e in 90 % din cazuri scarboasa. Arata ca un burete si are gust de creta. In restul de cazuri e de obicei mult prea departe de locurile pe unde ma invart eu zilnic (casa sau serviciu), deci inaccesibila. Si doi: imi place sa fac paine cu maia. Tot procesul e un fel de terapie pentru sufletul meu. Asta nu inseamna ca daca o vad o reteta mai speciala de paine nu mi se aprind beculetele instantaneu. Asa a fost cazul cu minunatia asta de paine cu sfecla rosie, branza si chimen. Unde credeti voi ca am gasit-o? La Ottolenghi, bineinteles ­čÖé

Paine cu sfecla rosie, branza si chimen

Timp de pregatire 20 minute

Timp de coacere 80 minute

Timp de racire 30 minute

Ingrediente pentru o tava de chec de 25 cm x 10 cm

  • 75 g fulgi de ovaz
  • 300 g faina + 1 lingura
  • 2 lingurite praf de copt
  • 75 g seminte de dovleac
  • 3 lingurite seminte chimen
  • 2 lingurite seminte nigella
  • 200 g sfecla rosie
  • 3 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 g smantana
  • 1 lingura miere
  • 30 g parmezan
  • 200 g branza de capra moale
  • 1/2 lingurita sare

Mod de pregatire

Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina

Sfecla rosie se rade. Se amesteca faina, sarea si praful de copt. Se amesteca ovazul si semintele. Se pastreaza doua linguri, iar restul se amesteca cu faina. Se adauga sfecla si se amesteca.

Ouale se mixeaza doua minute, apoi se adauga smantana, mierea si parmezanul. Cu o spatula se omogenizeaza in ingredientele uscate. Se dauga bucatile de branza de capra si se amesteca usor, ca sa nu se rupa.

Mixtura se toarna in tava. Deasupra se pun restul de seminte. Painea se coace 40 minute in cuptorul preincalzit, la 18 C. Apoi se acopera cu hartie de copt si se mai coace 40 minute. Se lasa la racit inainte de a o scoate din forma.

 

COMENTARII

Adauga comentarii