My very first cupcakes

Ma tot intrebam de ce americanii (care se stie ce „buni” bucatari sunt) iubesc atata aceste cupcakes. Si am gasit explicatia : se fac nemaipomenit de usor si de repede.  Intr-o ora ai facut prajiturele sa-ti ajunga o saptamana. Si sunt si gustoase. Asta am pus eu in primele mele cupcakes

My very first cupcakes

  • 175 g unt (moale daca se poate)
  • 175 g zahar tos (eu am pus 125 g brun + 50 g alb)
  • 115 g faina + 60 g cacao
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • cate ceva pentru pus deasupra (ciocolata, fulgi de migdale, bombonele si ce mai ai prin casa)

Mai intai pune hartii de briose in forme. Ies cam 24 de prajituri. Si incalzeste cuptorul la 185 grade (mediu).
Amesteca cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza bine (pana rezulta o pasta pufoasa).

Asta spune cartea. Da’ mie mi s-a taiat compozitia, de bun ce a fost untul (85% grasime!). Nu-i nimic, am continuat batutul si am adaugat ouale unul cate unul.
Asa ar trebui sa arate dupa ce ai pus ouale

Dupa, am pus coaja +sucul de portocala, am amestecat putin. Am pus si faina + cacao+ praf de copt (pe care le-am dat inainte prin sita sa nu fie cocoloase). Am batut cu mixerul pana s-au incorporat bine.
Daca vrei poti pune si ciocolata in ele

Si am umplut formele, cam doua treimi pentru ca ele cresc.
Le-am lasat cam  15-20 minute (sau cam asa ceva, pentru ca mirosea asa de bine in casa, ca am pierdut notiunea timpului). Le-am incercat daca sunt coapte cu o scobitoare.
Le-am lasat sa se raceasca si am pus deasupra niste ciocolata topita si fulgi de migdale.
Aaa! Si am incercat si formele de inimioara pe care abia le-am cumparat. Pe alea le-am bagat in niste nuca de cocos colorata.
Au aratat cam asa

Bun , bun! Pofta buna si tie!

 

COMENTARII

Adauga comentarii