Muschiulet de porc imbracat in muştar

 Pentru un gust deosebit am imbracat acest muschiulet de porc in mustar.
Ingrediente pentru 4 persoane
  • 4 bucati muschiulet de porc (mai mult de 1 kg)
  • 4 linguri de muştar
  • 2 linguriţe boabe muştar alb
  • 1 linguriţă boabe muştar negru (opţional)
  • sare, dupa gust
  • 200 ml ulei fara miros, pentru prajit
  • 1 pahar vin alb

 

 

Mod de pregatire:

Taie toate grasimile si tendoanele de pe muşchi. Amestecă muştarul cu boabele de muştar şi sarea şi pune+le pe o farfurie. Dă fiecare muşchi prin pasta formată.

Pune uleiul într-o tigaie mare şi prăjeste fiecare muşchiulet de porc  pe toate părţile. În felul ăsta se păstreză toate sucurile înăuntru.

Pune toate bucăţile de carne într-o tavă cu vinul si coace în cuptor la 190 C cam 1 oră (pâna ce carnea e făcută, dar nu e uscată).
Scoate carnea din tavă. Răzuie toate rămaşiţele din tavă, pune 1-2 pahar vin alb (sau supă de pui clară) şi fierbe puţin să se formeze un sos. Poţi pune şi 1 linguriţă de amidon, dacă vrei ca sosul să fie mai gros.

Muschiulet de porc imbracat in muştar

Serveşte carnea cu sos şi cu garnitură de piure si ciuperci sote, alaturi de murături.

COMENTARII

Adauga comentarii