Muffins sarate, cu legume si parmezan

Am facut reteta de muffins sarate din doua motive. Unu: ca nu stiam ce sa mai pun in pachetelul zilnic (de branza ne saturasem, mezeluri nu). Si doi: e cineva la mine acasa care mananca legumele din doi in paishpe. Asa am gasit modalitatea asta de a le ascunde bine ­čśë

Eu am folosit de data asta (pentru ca am fost cam lenesa, recunosc) legumele deja taiate si prefierte din conserva. Dar merge si varianta celor congelate. Sau puteti sa puneti chiar (daca aveti prea mult timp liber :P) legume proaspete. Sa fiti atenti sa le taiati in cuburi mici si cat de cat egale. Pe cele congelate v-as spune sa le opariti 2-3 minute, apoi sa le scurgeti bine inainte de a le pune in coca. Asta pentru ca prin decongelare lasa apa si n-ar fi tocmai indicat sa se intample asa ceva in timpul coacerii. Si legumele proaspete pot fi oparite inainte. Daca le puneti in coca netratate termic, vor ramane mai tari. Dar depinde de gusturile fiecaruia. Si tot de gusturile voastre depinde ce legume alegeti sa puneti in aceste muffins sarate. Puteti sa faceti o groaza de combinatii. Sky is the limit!

Puteti gasi aceasta reteta si pe siteul iCook.to

Nu uitati ca puteti printa reteta ­čśë Sa aveti pofta!

Muffins sarate, cu legume si parmezan

Ingrediente

250 g faina
1 conserva cu amestec de legume (sau legume proaspete)
3 oua
200 g smantana
60 ml ulei de masline extravirgin
sare
piper
50 g parmezan ras
1 lingurita praf de copt

 

Mod de pregatire

Cuptorul se incalzeste la 190 C (tare)
Faina, praful de copt, sarea si piperul se amesteca intr-un castron. Legumele din conserva se scurg bine intr-o strecuratoare. Daca folositi legume proaspete: taiati-le cuburi cat mai egale in dimensiune si opariti-le cateva minute in apa cu sare. scurgeti-le bine.
Ouale se mixeaza bine cu uleiul. Se adauga 1/2 din faina, smantana, restul de faina, mixand dupa fiecare. Se adauga legumele si se amesteca in coca cu o paleta.
Se umplu formele de muffins si se coc 15 minute la 190 C. Se scot din cuptor, se presara cu parmezan si se mai lasa 5 minute.
Cand sunt gata, aceste muffins sarate se lasa la racit pe un gratar.

COMENTARII

Adauga comentarii