Muffins cu rosii uscate la soare (Sundried tomatoes muffins for breakfast)

Nu sunt singura care considera ca cel mai greu este sa faci ceva creativ pentru mic- dejun si pentru pachetelul pe care il iau copiii la scoala. Din cate stiu eu toate prietenele mele, care evita sa manance sau sa dea copiilor mezeluri, au aceasta problema. De aceea  m-am gandit ca azi briosele mele sa nu mai fie dulci, ci sarate. Si pentru primele de acest fel am folosit ingrediente pe care eu le iubesc mult: branza si rosii uscate la soare. Aceste rosii pot fi cumparate in borcane, conservate in ulei de masline, in orice hipermarket. Sunt foarte gustoase, mai ales cand nu ai la indemana rosii proaspete.

Muffins cu rosii uscate la soare

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 150 g unt, topit
  • 2 oua
  • 200 ml kefir (eu fac in casa) sau iaurt
  • 200 g branza, rasa
  • 1- 2 lingurite de sare (in functie de cat de sarata e branza)
  • 1- 2 lingurite piper
  • 100 g rosii uscate la soare, taiate cubulete
  • putin cascaval ras, pentru pus deasupra
  • optional:ce alte ierburi mediteraneene iti plac

Cum se face:

  •  Pregateste tavile de briose. Incalzeste cuptorul la 190 C
  • Amesteca bine faina cu sarea, piperul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ierburile si branza rasa

 

 

  • Cu un mixer bate ouale, apoi adauga untul.
  • Amesteca 1/2 din kefir
  • Pune 1/2 din amestecul de faina. Amesteca.
  • Adauga restul de kefir si faina, amestecand dupa fiecare.
  • Pune rosiile uscate taiate

 

  • Amesteca cu o lingura.
  • In fiecare hartie de briosa pune cate o lingura de coca. Pe deasupra presara cu cascaval ras

 

  • Coace 20 minute
  • Raceste briosele pe un gratar.
 
English version

This time I baked savory muffins.  For breakfast, but also for my son’s lunch box.

 
Ingredients:

* 500 g flour
* 1/2 teaspoon baking powder
* 1 / 2 teaspoon baking soda
* 150 g butter, melted
* 2 eggs
* 200 ml yogurt
* 200 g cheese, grated
* 1-2 teaspoons salt (depending on how salty is the cheese)
* 1 to 2 teaspoons freshly ground pepper
* 100 g sun-dried tomatoes, finely diced
* some grated cheese, to put on top
* Optional: What other Mediterranean herbs you like

How To:

* Prepare muffin trays. Preheat oven to 190 C
* Mix well the flour with salt, pepper, baking powder, baking soda, herbs and grated cheese
* With a mixer beat the eggs, then add butter.
* Mix half of yogurt
* Put half the flour mixture. Mix.
* Add the rest of yogurt and flour, stirring after each.
* Put the chopped dried tomatoes
* Mix with a spoon.
* In each muffin paper put one tablespoon of dough. Sprinkle with grated cheese on top
* Bake 20 minutes
* Cools muffins on a rack.

COMENTARII
    A little bit of everything
    30 Mar 2011
    7:12pm

    ma omori cu briosele tale. alea cu gem de capsuni suna atat de bine.
    astea cu rosii uscate, vai, ce ma atrag.

    Rosemary
    31 Mar 2011
    1:51pm

    Nine times out of ten, I will choose savory over sweet — and I definitely choose these! The yogurt, the tomatoes, the cheese, a wonderful combination.

    Tiffany
    5 Apr 2011
    4:45am

    This sounds really, really, really good! I have always loved sun dried tomatoes, I can’t wait to try these!

Adauga comentarii