Mini tarte cu ciocolata de 8 Martie

Pentru toate doamnele trecute, actuale si viitoare (ce zici de asta, Silvana? ­čÖé ) din familia mea, aceste mini tarte cu ciocolata muuuulta. Va iubesc pe toate, chiar daca nu o arat prea des.

Ingrediente pentru 8 minitarte

Crusta

  • ┬á500 g faina 000
  • 200 g unt rece, taiat bucatele
  • 200 g zahar pudra (al meu a fost vanilat)
  • 4 galbenusuri ou
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri de lapte rece.
  • esenta de vanilie

Umplutura

  • 150 g ciocolata neagra (minim 70 % procent cacao), taiata mic
  • 3 linguri cacao
  • 3 oua+ 2 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone (200 g parca) + inca 2 linguri
  • 3 linguri de miere
  • coaja de la o portocala.

Mod de pregatire
Am amestecat in robot, cu cutitul pt coca (se poate si cu paletele, la un mixer puternic sau cu mana): untul, zaharul si sarea pana s-au facut o crema. Am adaugat apoi faina si galbenusurile, pana se formeaza un amestec ce seamana cu firimiturile. Am pus lichidul si am amestecat pana s-a format o coca, nu mai mult.
Coca asta nu trebuie amestecata prea mult, caci nu va mai avea consistenta dorita (de tarta). Am facut din ea doua suluri lungi si mai subtiri, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la frigider 1 ora.
Dupa o ora am taiat sulul de coca felii nu mai groase de 5 mm (ar iesi prea groasa tarta).

Feliile le-am aranjat pe fundul formelor de minitarta si am impins coca cu degetele ca sa nu mai fie spatii libere. Am pus restul de felii de coca si de jur imprejur, apasand usor in adanciturile formei. Am pus apoi tartele la congelator pentru 1/2 de ora.
In timpul asta am incalzit cuptorul la 180C. Inainte de a baga tartele in cuptor am intepat fundul cu furculita de cateva ori, apoi am pus o bucata de hartie pergament si le-am umplut cu boabe e fasole. Le-am copt asa 10 minut, apoi am scos boabele si hartia si am mai lasat la cuptor 5 minute. (Daca focul e prea tare si tartele se coloreaza prea mult, da focul putin mai incet)
Am scos tartele din cuptor si le-am umplut.

In timp ce aluatul e in cuptor, am facut umplutura.
Intr-un castron maricel am pus ciocolata si am topit-o la baia de aburi. Am adaugat cutia de mascarpone si cacao si am amestecat pana ce au devenit un amestec omogen. Am dat jos de pe foc.
Intr-un castron am batut cu mixerul oua + albusuri + zahar pudra pana ce zaharul s-a topit si totul a devenit o crema pufoasa. Am adaugat mierea, apoi crema de ciocolata, amestecand dupa fiecare. Am adaugat razatura de portocala si restul de mascarpone, am omogenizat si am umplut tartele.
Am pus in cuptorul incalzit in prealabil la 150 C, pentru 40 de minute.

Cand s-au racit am trecut un cutit ascutit pe marginea fiecarei tarte si le-am scos foarte usor.

Mini tarte cu ciocolata
COMENTARII
    Sufleu cu ciocolata -Cooking with my soul
    5 Aug 2015
    5:31pm

    […] Un sufleu cu ciocolata, foarte simplu de facut, cu toate ca e cam ciocolatos pentru gustul meu. Sotul meu, insa l-a mancat cu multa placere. L-am facut din crema ramasa de la mini tarte cu ciocolata […]

    Sufleu cu ciocolata -
    6 Aug 2019
    1:47pm

    […] Un sufleu cu ciocolata,┬áfoarte simplu de facut, cu toate ca e cam ciocolatos pentru gustul meu. Sotul meu, insa l-a mancat cu multa placere. L-am facut din crema ramasa de la mini tarte cu ciocolata […]

Adauga comentarii