Mancare indiana cu bame

Este iar sezonul bamelor. Acestea sunt legume putin folosite de noi, dar care au un potential gastronomic mare. Eu am facut din ele curry, mancare cu rosii si chiar le-am conservat pentru iarna. De data asta am avut pofta de ceva arome exotice, asa ca am gatit aceasta mancare indiana cu bame.

Mancare indiana cu bame

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 30 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 500 g bame
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 1 lingurita chili iute
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita sare
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri cu ulei

 

Mod de pregatire:

Uleiul se incalzeste intr-o tigaie neaderenta, apoi se adauga ceapa si se gateste la foc mic pana devine moale si aurie (cam 10 minute).
Se adauga usturoiul si se mai gateste 2 minute (atentie sa nu se arda)
Se adauga chimionul, praful de chili, turmericul si se gatesc 5 minute.
Se pun bamele, lamaia si sarea, se amesteca, apoi mancarea se acopera si se gateste la foc mic 10 minute.
In final se adauga garam masala, se amesteca usor (pentru a nu sfarama bamele) si mancarea se mai gateste cateva minute.

COMENTARII
    mihaela
    25 Jul 2015
    9:45am

    Brandusa ai pus bamele crude in mancare? si ele au fiert odata cu restul ingredientele? E ciudat fiindca eu am gatit bame dar au un regim mai special de fierbere. Sunt baloase si atunci cand le fierb trebuie sa vad cum le prepar. De obicei schimb apa cand le oparesc. Adica crude nu le-am pus in mancare.
    Dar mai incerc si alte variante.
    E o mancare buna si apreciata dar se gasesc extrem de greu bamele in zona mea, chiar si in supermarket-uri.
    Pofta buna si astept sa o incerc si eu.

Adauga comentarii