Mancare de varza cu arome indiene

 

Varza dulce e tare buna in mancare. Am zis! Aia acra sa mai astepte, ca nu-mi place. De aceea atunci cand fetele de la Transylvanian Kitchen au ales ca tema lunii noiembrie varza, eu am fost cea mai fericita. Nu se putea sa nu particip la „Dulce Romanie” luna asta. Mancare de varza eu am mai facut, gasiti reteta aici pe blog, asa ca era musai sa vin cu ceva nou.

Stiu ca proiectul se numeste Dulce Romanie, dar n-am putut rezista tentatiei si am facut o mancare de varza … indiana. Poate nu stiati, dar si in India se mananca varza (band gobhi). Ea se foloseste in salata, supa, muraturi, sarmale, si in multe retete vegetariene. Pentru azi am ales „Aloo pata gobhi”, adica varza cu niste cartofi. Ingredientele sunt cele clasice si tipice bucatariei indiene: ghimbir, usturoi, coriandru, turmeric. Se pune si chimion,  nu chimen. Toate aceste ingrediente se pot gasi acum la diferite magazine din orasele mari, sau online. Si, cum reteta este extrem de simpla si rapida, nu mai aveti nici un motiv sa nu o faceti 🙂

Mancare de varza in stil indian

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pntru mai tarziu. Enjoy! 🙂

Mancare de varza cu arome indiene 

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de gatire:

 

Ingrediente:

  • 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 1 cartof mare
  • 2 catei de usturoi
  • 2 cm radacina de ghimbir
  • 1 lingura seminte de chimion
  • 1 lingurita praf de coriandru
  • 1 lingurita praf de turmeric
  • 1/2 lingurita adei iute praf (sau dupa gust)
  • 300 ml suc de rosii
  • 5 linguri ulei de porumb
  • sare dupa gust
  • frunze de coriandru pentru ornat
Mod de pregatire:
Mai intai se pregatesc toate ingredientele sa fie la indemana. Varza se taie subtire, ceapa se toaca, cartofii se curata si se taie cubulete. Ghimbirul si usturoiul se rad pe razatoarea mica si se amesteca bine cu putina sare, ca sa devina o pasta.
Uleiul se incalzeste intr-o tigaie mare (wok). Cand s-a incins, se adauga semintele de chimion si se lasa pana se ard putin si incep sa emane mirosul specific. Se adauga pasta de usturoi si ghimbir, apoi ceapa. Se amesteca bine si se lasa la foc mediu pana ce se auresc. Se adauga turmericul, coriandrul, ardeiul iute si sucul de rosii. Se amesteca si se lasa sa fiarba cateva minute pana ce uleiul se ridica la suprafata. Se adauga cartofii si se fierb 2-3 minute.
Se adauga varza si sare dupa gust. Se acopera si se lasa pana ce legumele sunt fierte bine.
Mancarea de varza se presara cu frunze de coriandru.

Mancare de varza in stil indian

COMENTARII

Adauga comentarii