Mancare de rosii cu ardei copti si carne

Aceasta mancare de rosii cu ardei copti este foarte gustoasa in sezonul de vara – toamna. In general este o mancare de post, dar de data asta eu am ales sa-i pun putin muschiulet de porc.
Pentru a-i imbunatati gustul, pe langa ardeii taiati fasii, pe langa cei copti, am pus si vreo doua linguri din pasta de ardei pe care am facut-o pentru iarna. Nici nu va puteti inchipui ce schimbare a fost! In primul rand sosul s-a legat mai bine, a fost gros si cremos. In al doilea rand gustul e mult mai bun decat al oricarei tocanite de pana acum.

Mancare de rosii cu ardei copti si carne

 

Timp de pregatire: 15 minute

Timp de gatire: 45 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 400 g muschi de porc
  • 4 – 6 ardei
  • 8 ardei capia
  • 600 g suc de rosii
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 cepe, tocate
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 100 ml ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • cateva frunze de oregano verde

 

Mod de pregatire:

Ardeiul capia se coace si se curata de coaja.

Carnea de porc se taie fasii nu foarte mari. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie neaderenta, apoi se adauga carnea si putina sare. Carnea se aureste pe toate partile, la foc mediu, apoi se adauga ceapa si usturoiul. Acestea se gatesc 5 minute la foc mic.
Ardeiul crud se curata de seminte, apoi se taie fasii. Se adauga in tigaie, se amesteaca si se gateste 5 minute, acoperit.

 

Se adauga sucul de rosii, sare si piper, se acopera tigaia si mancarea se gateste la foc mic 20 de minute.
Se adauga pasta de ardei, ardeii copti si se mai gateste 10 minute. In final acesta mancare de rosii cu ardei copti si carne se potriveste de sare si piper si se orneaza cu frunze de oregano.
Se serveste calda, cu mamaliga.

COMENTARII
    Matbukha (Matbucha) cu vinete- mancare de rosii din Israel
    15 Sep 2019
    2:32pm

    […] retete delicioase cu rosii: cu rosii, ardei copti si carne, sau cu fasole pastai si pulpe de […]

Adauga comentarii